Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Nowości 2006
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Iron Maiden ze swoim nowym kopniakiem którego nazwy nie znam Big Grin
NA powermetal.pl coś na ten temat napisali. Niestety IM nie powinno się chyba traktować tak poważnie, bo wychodzi im to kiepsko Tongue
W tym roku jak na razie zaciekawiły mnie:

- nowy Venom
- nowy Sadus
- nowy Darkthrone

W najbliższym czasie mam zamiar przesłuchać Toola, Celtic Frost, Beyond Fear(nowa kapela Rippera Owensa), może ten Dismember.
Beyond Fear niewarty uwagi w sumie, niestety.

A właśnie- co powiecie na temat Sadusa? (nowego)
ReTuRn napisał(a):A właśnie- co powiecie na temat Sadusa? (nowego)

Zapraszam do topicu Tongue
Dark Lunacy - The Diarist
Schandmaul - Mit Leib Und Seele
Avatar - Thoughts Of No Tomorrow
Kalmah - The Black Waltz
Elvenking - The Winter Wake
UneXpect - In A Flesh Aquarium
DragonForce - Inhuman Rampage
Disarmonia Mundi - Mind Tricks
oraz oczywiscie

In Flames - Come Clarity

Na wakacje zapowiadana jest kupa wypasnych albumow. Smile
Ale i tak to wszystko jest nieważne... za parę miesięcy nowe Pain Of Salvation (i Redemption) zmiecie wszystko z powierzchni ziemi... Nie inaczej!!
No co Ty... Communic to już jest płyta 2oo6 roku i nawet żadne Slayery tu już nie pomogą (a Nevermore nowej płyty w tym roku nie wyda, Loudness zresztą też mało prawdopodobne).

Wink
No co Ty... Communic mimo swej genialności do Pain of Salvation nie ma startu... nie ta liga... Wink
MaFFej napisał(a):... i nawet żadne Slayery tu już nie pomogą...

Owe bluźnierstwo zrzucę na karb zmęczenia po ciężkim tygodniu Wink
Yogurt napisał(a):No co Ty... Communic mimo swej genialności do Pain of Salvation nie ma startu... nie ta liga... Wink

No dokładnie... rozgrywanie meczu z drużyną z drugiej ligi nie ma sensu... Jak PoS się postara to będzie za jakiś czas benjaminkiem w prog-metalowej lidze Wink .

buubi napisał(a):Owe bluźnierstwo zrzucę na karb zmęczenia po ciężkim tygodniu Wink

Hehe... nowy Slayer nie ma szans właściwie żadnych - dostaniemy coś utrzymanego w klimatach "GHUA" (chociaż sam zespół się zarzeka, że nie), takie moje zdanie.

PS. Nie uwazam "GHUA" za złą płytę - jest "jedynie" dobrą...
ja slyszlaem ze 6.06.06 ma wyjsc w cholere plyt Big Grin swoja droga tez chcialbym wydac plyte w takim dniu Big Grin fajna data Laughing
MaFFej napisał(a):
Yogurt napisał(a):No co Ty... Communic mimo swej genialności do Pain of Salvation nie ma startu... nie ta liga... Wink

No dokładnie... rozgrywanie meczu z drużyną z drugiej ligi nie ma sensu... Jak PoS się postara to będzie za jakiś czas benjaminkiem w prog-metalowej lidze Wink .

nie czaisz kultu Wink

A mnie zinteresowała kolejna jeszcze nie wydana pozycja:
Sikth - "Death Of A Dead Day"<zciera_rece>
Yog -> Tongue

skoro o niewydanych to ja jeszcze dodam:

• Cloudscape - "Crimson Skies": przyzwoity prog metal z bardziej rockowymi niż metalowymi wokalizami. Mistrzostwo świata to nie jest ale rokuje bardzo dobrze na przyszłość.

• Eidolon - "The Parallel Otherworld": wiem, że jak płyta wyjdzie to jej zwyczajnie nie kupię. Nie szłyszałem poprzedniejszych dokonań zespołu, ala ta płytka nie najlepiej go prezentuje. Nudny, schematyczny, bez wyraźnie zarysowanych riffów i melodii heavy/power delikatnie puszczający oko do progresu (ale delikatnie). Do wydawnictwa przyciągnął mnie pan Nils K. Rue - głos Pagan's Mind. Na "TPO" mam wrażenie, że obcuję wogole z innym człowiekiem - wokal kompletie odmienny i pozbawiony tej magicznej mocy z płyt P'sM. Nils wyraźnie odcina się tu od Pagansów i śpiewa inaczej. Niestety gorzej. Słaby album. Szkoda.
[jeszcze jedno: w grupie udziela się dwóch panów z Megadeth - to także niezbyt ratuje wydawnictwo]

Cholera... ale Was zanudzam tymi opisami Tongue . Pewno i tak nikt nie czyta Smile .
Darkthrone - The Cult Is Alive
Jak dla mnie very good album. Świetne brzmienie i wokal.

Celtic Frost - Montheist. Zawiodłem się troche, oczekiwałem czegoś innego. Jednak ważne jest ze kapela się wskrzesiła, może koncerty z tym materiałem mnie przekonają do tego.

Broniewski - heh, składanka taka, ale urzekła mnie. Doceniam talent Broniewskiego, a także ludzi co robili muzyke pod jego wiersze. Dla mnie świetna rzecz ten album Smile

Z niecierpliwością czekam na nowego Slayera i nowe Myslovitz Smile
Stron: 1 2 3 4