Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zakazana koszulka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Lubię Cradle Of Filth ale muszę przyznać, że w tej koszulce nie ma nic zdrożnego i jest to pewnie jakieś działanie marketingowe sprowokowane przez ich menagement, żeby zrobić trochę szumu wokół zespołu.

Co do kontrowersyjnych koszulek to te są dość błyskotliwe:

http://www.tiszert.com/tiszertdlawolnosci/news.php
sylvicious napisał(a):Co do kontrowersyjnych koszulek to te są dość błyskotliwe:

http://www.tiszert.com/tiszertdlawolnosci/news.php
Niektóre hasełka są żenujące do potęgi entej.
"Nie płakałem po papieżu" jest pozytywne.
Co w tym "pozytywnego"? Tak samo bezsensowne jak "mam okres" albo "jestem ze wsi".
Pozytywne jest to, że nie każdy musi być fanem papiestwa.
Nie każdy ma też okres, nie każdy usunął ciążę i nie każdy ma dwóch tatusiów. Tylko po co wypisywać to na koszulce? Żeby lansować się na typka "jestem tak wykurwiście przeciw, że aż za"?
Lepiej siedzieć cicho i czekać, aż prezerwatywy będą na recepte dla ludzi chorych na AIDS.

Można także przybrać inną postawę i prowokować ludzi do myślenia zamiast mieć wszystko gdzieś jak to robi 90% młodych ludzi.

Niestety mały ekshibicjonizm ideologiczny w naszym kraju może doprowadzić do agresji wymierzonej w osobę, która go dokonuje przez typów w stylu "Co to k* jakiś p* włazi mi z butami w mój mały konserwatywny światek zacofanego imbecyla".

Może to nie ma wielkiego sensu ale przynajmniej daje nadzieję, że są ludzie, którzy nie uważają aborcji za zło, a homoseksualistów za zboczone zwierzęta.

A tak luźno co do tematu, wiesz Rene co to jest mykwa?
Polecam utwór 'ALter' zespołu Afro Kolektyw.
Jest tam coś o mykwach ? Smile
Nie chodzi o rozmowy czy siedzenie cicho ze stulonym pyskiem ale o przesadne obnoszenie się z czymś i kreowanie się na super buntownika za pomocą chwytliwych hasełek. Idę o zakład, że gdyby zaczepić na ulicy panienkę ubraną w koszulkę "mam spiralę" i zapytać w czym rzecz, na 90% odpowie, że "to taki żart". Chodzi mi o to, że taki typ ludzi jest na ogół mocny tylko w gębie i to wtedy gdy ma za sobą całą armię koleżków, bo podczas urodzin u cioci siedzą cicho ubrani w białe koszule i garniaki. Wpierdalają grzecznie serniczka i trzymają mordy na wodzy bo "nie wypada".
sylvicious napisał(a):A tak luźno co do tematu, wiesz Rene co to jest mykwa?
To ma być jakaś aluzja do zmycia z siebie grzechów, czy może do czegoś innego pijesz?
-Rene- napisał(a):Nie chodzi o rozmowy czy siedzenie cicho ze stulonym pyskiem ale o przesadne obnoszenie się z czymś i kreowanie się na super buntownika za pomocą chwytliwych hasełek. Idę o zakład, że gdyby zaczepić na ulicy panienkę ubraną w koszulkę "mam spiralę" i zapytać w czym rzecz, na 90% odpowie, że "to taki żart". Chodzi mi o to, że taki typ ludzi jest na ogół mocny tylko w gębie i to wtedy gdy ma za sobą całą armię koleżków, bo podczas urodzin u cioci siedzą cicho ubrani w białe koszule i garniaki. Wpierdalają grzecznie serniczka i trzymają mordy na wodzy bo "nie wypada".
No i zasłużyłaś na browar. ; )
Co do mykwy to chodziło mi o stosunek Żydów do kobiet, które mają okres.
Masz rację, to było bardzo "luźno do tematu".
Było związane z koszulką "mam okres".
Nawet jako 14- sto letnia Kasia skojarzyłam w czym rzecz, co nie zmienia faktu, że
Rene napisał(a):Masz rację, to było bardzo "luźno do tematu".
Stron: 1 2 3