Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Najbardziej żenujący zespół Gothic/Darkwave/Coldwave/Industr
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Vlkodlak napisał(a):Na polskich www też nie spotkałam.
Polak chce-Polak potrafi Wink
http://www.fan.pl/shopping/lista.php?sta...&og=3&ot=1
tego sklepu nie znałam :] zresztą ostatnio cierpię na chroniczny brak kasy więc nawet nie szukałam zbyt gorliwie takich rzeczy Big Grin
Uh, a myślałam, że to ja nie umiem śpiewać ;], ognistowłosej rzeczywiście coś nie wychodzi ;].

A wracając do tematu, to tak jak większość typuje Evanescence ( czy jak to się pisze)... poprostu jak to widze i słysze, to coś się ze mną dzieje.

Pozdrawiam
Fakt, ja tez bym to lepiej zaspiewal Rolleyes

Pragne sie pochwalic, ze nie spoczywam na laurach i nadal szukam najlepszych pretendendtów do zdobycia tytułu najbardziej zenujacego zespolu i mam wlasnie kolejna propozycje...
Otoż zespoł nazywa sie Visions Of Atlantis i reklamuje sie jako "Symphonic Bombast Metal from Austria". Super jest Laughing
link z ich strony fanowskiej
http://www.visionsofatlantis.co.uk/downloads.htm
I polecam... Video of "Lost" from Cast Away - Watch
Ymir napisał(a):Fakt, ja tez bym to lepiej zaspiewal Rolleyes

Pragne sie pochwalic, ze nie spoczywam na laurach i nadal szukam najlepszych pretendendtów do zdobycia tytułu najbardziej zenujacego zespolu i mam wlasnie kolejna propozycje...
Otoż zespoł nazywa sie Visions Of Atlantis i reklamuje sie jako "Symphonic Bombast Metal from Austria". Super jest Laughing
link z ich strony fanowskiej
http://www.visionsofatlantis.co.uk/downloads.htm
I polecam... Video of "Lost" from Cast Away - Watch
no niezli sa Big Grin szczegolnie mnie rozbawily ich zdjecia rozniace sie tylko stopniem powykrecania i kolorami bluzek wokalistki Laughing
Wszystkie te zespoły kojarzą mi się z ludźmi którzy chcą być na siłę mroczni i oryginalni ale nie mogą się pozbyć tandetnych, popowych nawyków.
Albo mroczniaki które noszą na szyi wielkie pentagramy (żeby być uber trve) i mają przez to wiecznego kaca moralnego bo są wierzące (akcja autentyczna).

A co do brzmienia samej muzyki>>> toż to pop tylko śpiewany w innych wdziankach i "umroczniony" kilkoma klawiszami i ubogim brzmieniem gitar.
Morte napisał(a):Wszystkie te zespoły kojarzą mi się z ludźmi którzy chcą być na siłę mroczni i oryginalni ale nie mogą się pozbyć tandetnych, popowych nawyków.
Albo mroczniaki które noszą na szyi wielkie pentagramy (żeby być uber trve) i mają przez to wiecznego kaca moralnego bo są wierzące (akcja autentyczna).

A co do brzmienia samej muzyki>>> toż to pop tylko śpiewany w innych wdziankach i "umroczniony" kilkoma klawiszami i ubogim brzmieniem gitar.

o jakich zespolach mowisz?
O podanych tutaj Xandrii, Visions of atlantis, Evanescence i tym podobnych.
Acha Surprised popieram Big Grin
Evanescene bez wątpienia.
^wiem ze to komerch, ale akurat do nich nic nie mam.
Po pierwsze to Evanescence - za sam żywot i popularnośc za nic... a po drugie to Wytnij Temptation - za The Silent Force ten album mi bardzo przypomina Evanescence.
Dance Of Death napisał(a):Po pierwsze to Evanescence - za sam żywot i popularnośc za nic... a po drugie to Wytnij Temptation - za The Silent Force ten album mi bardzo przypomina Evanescence.

Albo mi się zadaje, albo w innym temacie napisałeś, że Within Temptation to jeden z Twoich ulubionych zespołów :>

EDIT

Cytat:Nightwish - pierwsze zetknięcie z Gotykiem i pierwsza moja miłośc heh drugie było Within Temptation

Mam Wink Więc albo masz rozdwojenie jaźni, albo ja Cie źle zrozumiałam...
-lilith- napisał(a):
Dance Of Death napisał(a):Po pierwsze to Evanescence - za sam żywot i popularnośc za nic... a po drugie to Wytnij Temptation - za The Silent Force ten album mi bardzo przypomina Evanescence.

Albo mi się zadaje, albo w innym temacie napisałeś, że Within Temptation to jeden z Twoich ulubionych zespołów :>

EDIT

Cytat:Nightwish - pierwsze zetknięcie z Gotykiem i pierwsza moja miłośc heh drugie było Within
Temptation

wszystko jet ok Big Grin ale... płyta Enter i Mother Earth bardzo mocno wpływa na moją ocene Smile a Silent Force jest nie brana pod uwage jesli chodzi o uwielbienie wg tej kapeli Smile
Dance Of Death napisał(a):
-lilith- napisał(a):

EDIT

Cytat:Nightwish - pierwsze zetknięcie z Gotykiem i pierwsza moja miłośc heh drugie było Within
Temptation

wszystko jet ok Big Grin ale... płyta Enter i Mother Earth bardzo mocno wpływa na moją ocene Smile a Silent Force jest nie brana pod uwage jesli chodzi o uwielbienie wg tej kapeli Smile

Dobra, już rozumiem. Starsze płyty uwielbiasz i za nie ten zespół jest jednym z Twoich ulubionych, a najnowszej nie cierpisz i przez nią uważasz, że zespół jest żenujący. Tylko pamiętaj, że jeśli piszesz "Wytnij Temptation" to większość osób zrozumie, że piszesz ogólnie o zespole, a nie o jednej płycie. Moze zmień sobie nazwę płyty, zamaist nazwy zespołu?? Wink Bo moim zdaniem to trochę dziwnie tak, szanować zespół, a jednoczesnie uważać go za żenujący.
Dobra, nieważne,koniec, ja już się nie czepiam Surprised
Stron: 1 2 3 4 5