Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Najbardziej żenujący zespół Gothic/Darkwave/Coldwave/Industr
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Sorry, ale chyba jednak taki Sven Friedrisch z Dreadful Shadows nie pieje, np. jak ta ruda dziewoja z Xandrii.
Oj to była przenośnia. Big Grin Ale tak na marginesie to nie znam zespołów gotyckich z wokalem męskim...co za wstyd Embarrassed
Ok, ze przenosnia, rozumiem... ale skoro nie znasz zespolow z meskim wokalem, to po co je do czegos porownujesz? :?
To znaczy znam jeden ale nazwy nie pamiętam, coś The 69 Eyes (czy jakoś tak). Próbowałam to słuchać ale nie przypadło do gustu.....
Aha, ale The 69 Eyes to nie jest metal, tylko rock'n'roll. A z kolei rock'n'roll gotycki (mimo ze nie zalicza sie do niego zbyt wiele zespołów) jest zdominowany przez wokalistów-mężczyzn, a my tutaj chyba rozmawiamy o goth metalu, chyba że chodziło Ci, Amy o szeroko pojęty, ogólnie gotyk.
No raczej chodzi mi o gotyk ogólnie. Jakoś nie mogę tego sobie wyobrazić. Chyba te baby zatruły mi mózg Laughing
a Lacrimosa czy XIII Stoleti to co ?
Właśnie (jeżeli to było do Amy, a nie do mnie) Nie mów, że nie słyszałaś Lacrimosy...
XIII Stoleti jest mniej znane.
A skąd ja mam taką muzykę brać?? Może i dobre ale do mnie nie dotarło.... Embarrassed
Amy napisał(a):A skąd ja mam taką muzykę brać??

Ze sklepu?
O tak, Lacrimosa i XIII Stoleti (właśnie sobie tego słucham) boskie są Smile

A co do tematu- Xandria oczywiście, kieeedyś ściągnełam z Kaazy kilka piosenek i wieżcie mi, to całe Ravenheart przy reszcie to nawet fajne jest Tongue
Evanescence oczywiście
I Lacuna Coil. Jakoś nie mogę w tym zespole nic ciekawego znaleźć, strasznie mnie nudzi i w ogóle jakiś taki dziwny jest...
Na razie nic mi więcej nie przychodzi do głowy, no ale jak przyjdzie to napisze
Amy napisał(a):A skąd ja mam taką muzykę brać??
tak sie sklada ze Lacrimosa i XIII Stoleti juz sie nie raz pojawialy na forum. Dobrym sposobem jest obczajanie zespołów na forum i zlalezienie ich w necie na ulubionym programie p2p w 5 minut i darmowe ścią.... znaczy się szukanie przez długie miesiące sklepów w których taka muzyka się ukazuje i kupowanie ich płyt za jedyne 40 - 60zł (Polska Evil or Very Mad )

tak oto poszerzamy swoje horyzonty
w sklepie? XIII Stoletti? Wiem, że bywały w Warszawie albo Łodzi. Ale ja tam nie mieszkam. Na polskich www też nie spotkałam. Chociaż ostatnio parę razy byłam przyjemnie zaskoczona jak pojawiło się w sklepie coś, czego bym się po takowym nie spodziewała Big Grin
we wroclawiu widzalam sporo razy XIII w tym najnowsza Vendette z beznadziejna okladka
ech... oczywiscie ze nie w sklepie - przedstawilem paradoks "nielegalność mp3 Vs. niedostępność legalnych płyt" i dodatkowo ewentualne szukanie tych drugich długimi miesiącami, podczas gdy p2p to conajwyzej 1 noc czekania

EDIT: wpiszcie sobie XANDRIA w http://google.com pierwszy wynik - oficjalna strona, drugi... sami zobaczcie Big Grin (szukaj w całym necie)
Stron: 1 2 3 4 5