09-04-2005, 08:52 PM
09-04-2005, 09:24 PM
Oj to była przenośnia.
Ale tak na marginesie to nie znam zespołów gotyckich z wokalem męskim...co za wstyd 

09-04-2005, 09:32 PM
Ok, ze przenosnia, rozumiem... ale skoro nie znasz zespolow z meskim wokalem, to po co je do czegos porownujesz? :?
09-04-2005, 09:39 PM
To znaczy znam jeden ale nazwy nie pamiętam, coś The 69 Eyes (czy jakoś tak). Próbowałam to słuchać ale nie przypadło do gustu.....
09-04-2005, 09:48 PM
Aha, ale The 69 Eyes to nie jest metal, tylko rock'n'roll. A z kolei rock'n'roll gotycki (mimo ze nie zalicza sie do niego zbyt wiele zespołów) jest zdominowany przez wokalistów-mężczyzn, a my tutaj chyba rozmawiamy o goth metalu, chyba że chodziło Ci, Amy o szeroko pojęty, ogólnie gotyk.
09-04-2005, 09:50 PM
No raczej chodzi mi o gotyk ogólnie. Jakoś nie mogę tego sobie wyobrazić. Chyba te baby zatruły mi mózg 

09-04-2005, 09:52 PM
a Lacrimosa czy XIII Stoleti to co ?
09-04-2005, 09:53 PM
Właśnie (jeżeli to było do Amy, a nie do mnie) Nie mów, że nie słyszałaś Lacrimosy...
XIII Stoleti jest mniej znane.
XIII Stoleti jest mniej znane.
09-04-2005, 09:55 PM
A skąd ja mam taką muzykę brać?? Może i dobre ale do mnie nie dotarło.... 

09-05-2005, 07:23 AM
Amy napisał(a):A skąd ja mam taką muzykę brać??
Ze sklepu?
09-05-2005, 02:04 PM
O tak, Lacrimosa i XIII Stoleti (właśnie sobie tego słucham) boskie są
A co do tematu- Xandria oczywiście, kieeedyś ściągnełam z Kaazy kilka piosenek i wieżcie mi, to całe Ravenheart przy reszcie to nawet fajne jest
Evanescence oczywiście
I Lacuna Coil. Jakoś nie mogę w tym zespole nic ciekawego znaleźć, strasznie mnie nudzi i w ogóle jakiś taki dziwny jest...
Na razie nic mi więcej nie przychodzi do głowy, no ale jak przyjdzie to napisze

A co do tematu- Xandria oczywiście, kieeedyś ściągnełam z Kaazy kilka piosenek i wieżcie mi, to całe Ravenheart przy reszcie to nawet fajne jest

Evanescence oczywiście
I Lacuna Coil. Jakoś nie mogę w tym zespole nic ciekawego znaleźć, strasznie mnie nudzi i w ogóle jakiś taki dziwny jest...
Na razie nic mi więcej nie przychodzi do głowy, no ale jak przyjdzie to napisze
09-06-2005, 06:41 AM
Amy napisał(a):A skąd ja mam taką muzykę brać??tak sie sklada ze Lacrimosa i XIII Stoleti juz sie nie raz pojawialy na forum. Dobrym sposobem jest obczajanie zespołów na forum i zlalezienie ich w necie na ulubionym programie p2p w 5 minut i darmowe ścią.... znaczy się szukanie przez długie miesiące sklepów w których taka muzyka się ukazuje i kupowanie ich płyt za jedyne 40 - 60zł (Polska

tak oto poszerzamy swoje horyzonty
09-06-2005, 03:20 PM
w sklepie? XIII Stoletti? Wiem, że bywały w Warszawie albo Łodzi. Ale ja tam nie mieszkam. Na polskich www też nie spotkałam. Chociaż ostatnio parę razy byłam przyjemnie zaskoczona jak pojawiło się w sklepie coś, czego bym się po takowym nie spodziewała 

09-06-2005, 03:25 PM
we wroclawiu widzalam sporo razy XIII w tym najnowsza Vendette z beznadziejna okladka
09-06-2005, 04:25 PM
ech... oczywiscie ze nie w sklepie - przedstawilem paradoks "nielegalność mp3 Vs. niedostępność legalnych płyt" i dodatkowo ewentualne szukanie tych drugich długimi miesiącami, podczas gdy p2p to conajwyzej 1 noc czekania
EDIT: wpiszcie sobie XANDRIA w http://google.com pierwszy wynik - oficjalna strona, drugi... sami zobaczcie
(szukaj w całym necie)
EDIT: wpiszcie sobie XANDRIA w http://google.com pierwszy wynik - oficjalna strona, drugi... sami zobaczcie