Hmm nie ma topicu o tej zakręconej kapeli, która zaczynała od psycho-thrashu by skończyć na lżejszych schizo-experymentach. Takie płyty jak Rrrooaaarrr, Kiling Technology czy Nothing Face ze wspaniałym coverem Floydów Astronomy Domine to klasyka thrashu i muzyki w ogóle. Smaczku dodaje fakt iż Kanadyjczycy z Voivoda studiowali fizykę jądrową, co w zestawieniu z ich muzą i technologicznymi textami daje ciekawy obraz kapeli

No i jeden z nich miał zajebistą fryzurkę - qmaci będą wiedzieć o co chodzi.
Dokładnie!Wspanialy zespół, bardzo bardzo niedoceniany!Najlepsza IMO NF, zreszta Voivod nigdy ponizej pewnego(wysokiego) poziomu nie zszedl.Voivod cholera zawsze byl z tylu, zawsze byl tlem dla innych zespolow, a mimo to nie zrazil sie i nadal nagrywal wspaniale plyty. Straszna szkoda, ze niedawno zmarl ich wspanialy gitarzysta i kompozutor D'Amour, kolejny swietny nietuzinkowy artysta nie zyje.
Zdecydowanie polecam ich tworczosc kazdemu wytrawnemu sluchaczowi...
Utalentowani uczniowie Venom...
Necro Desecrator napisał(a):Utalentowani uczniowie Venom...
Nie, nie, nieeeeeeeee, facet rozbiłes mnie... To jakbyś porównał Pink Floyd do Rolling Stones - i ci i ci grają rocka. Tak jak i Venom i Voivod - jedyne podobieństwa to to iż grają metal i nazwy zaczynają się na V. Jacy uczniowie... to znaczy czego się od Venomu uczyli? Napisz coś na ten temat, poucz nas, zainspiruj, oswieć... A może po prostu Voivod ci się z jakąś inną kapelą pobełtał ? Hmm ?
buubi napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Utalentowani uczniowie Venom...
Nie, nie, nieeeeeeeee, facet rozbiłes mnie... To jakbyś porównał Pink Floyd do Rolling Stones - i ci i ci grają rocka. Tak jak i Venom i Voivod - jedyne podobieństwa to to iż grają metal i nazwy zaczynają się na V. Jacy uczniowie... to znaczy czego się od Venomu uczyli? Napisz coś na ten temat, poucz nas, zainspiruj, oswieć... A może po prostu Voivod ci się z jakąś inną kapelą pobełtał ? Hmm ?
Kumpel ci zle mp3 opisał.
Necro Desecrator napisał(a):buubi napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Utalentowani uczniowie Venom...
Kumpel ci zle mp3 opisał.
Człeku - po raz kolejny nie mam do cię siły - o co ci chodzi. Najpierw wypisujesz bzdety o kapeli której zapewne nie znasz, potem zmieniasz temat na mp3. zresztą jak chcesz wiedzieć mam Voivoda na kasetach, co prawda pirackich, ale za to produkcji TAKTu z 1990 roku, kiedy to zapewne jadłeś Bebiko w rytm Fasolek. Odstąp już i idź słuchać swojego Manowaru...
buubi napisał(a):zresztą jak chcesz wiedzieć mam Voivoda na kasetach, co prawda pirackich, ale za to produkcji TAKTu z 1990 roku, kiedy to zapewne jadłeś Bebiko w rytm Fasolek.
Nie ma ,że boli,Stara Gwardia - szacun!
buubi napisał(a):Odstąp już i idź słuchać swojego Manowaru...
Tera nie mogem bo formata se tżepłem i sie szystkie empetrujki poszly jebac,naszenście stary niedlgo neostrade 800 zamontóje i bedzie czad normalnie.
Necro Desecrator napisał(a):Utalentowani uczniowie Venom...
Wiesz,ze jak Ja sie na czymś nie znam ,to wole sie nie wypowiadac,co i Tobie doradzam
A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?
R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?
Nie dupku,a poza tym dyskografia Voivod liczy jeszcze kilkanascie innnych płytek(wpływy Venom np na "Killilng Technology" albo"Phobos"??? ) Mowiłem dzieciaku,nie znasz sie - nie wypowiadaj sie

Prosiłbym ciebie ćwoku abyś uzasadnił to ,,nie dupku " odnosząc się do konkretnych utworów na ,,W&P". SAmi muzycy Voivod nigdy nie ukrywali swojego uwielbienia,na początku działalności, dla pierwszych wydawnictw Venom ,i jest do k_urwy nedzy WRAZNIE słyszalne. A co do ,,dzieciaka" to twój stary jeszcze nim byl kiedy juz obciągał rumunom na dworcu.
Necro Desecrator napisał(a):R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?
Nie dupku,a poza tym dyskografia Voivod liczy jeszcze kilkanascie innnych płytek(wpływy Venom np na "Killilng Technology" albo"Phobos"??? ) Mowiłem dzieciaku,nie znasz sie - nie wypowiadaj sie

Prosiłbym ciebie ćwoku abyś uzasadnił to ,,nie dupku " odnosząc się do konkretnych utworów na ,,W&P". SAmi muzycy Voivod nigdy nie ukrywali swojego uwielbienia,na początku działalności, dla pierwszych wydawnictw Venom ,i jest do k_urwy nedzy WRAZNIE słyszalne. A co do ,,dzieciaka" to twój stary jeszcze nim byl kiedy juz obciągał rumunom na dworcu.
Sami muzycy moze i ukrywali fascynacji Venom,co niczego nie zmienia

A moze ty uzasadnij to rzekome "podobienstwo" do venom na podstawie poszczególnych utworów z W & P 8)
A jeszcze bardziej bym prosił o uzasadnienie podobienstw do venom na podstawie plyty "Dimension Hatross" ,odnoszac sie konkretnych utworów

R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?

A moze ty uzasadnij to rzekome "podobienstwo" do venom na podstawie poszczególnych utworów z W & P 8)
A jeszcze bardziej bym prosił o uzasadnienie podobienstw do venom na podstawie plyty "Dimension Hatross" ,odnoszac sie konkretnych utworów 
Oczywiscie,wypierdku, nie uzasadniłes.Tak jak myślałem,jestes kompletnym dyletantem,typowym internetowym krzykaczem pieprzącym głupoty bez pokrycia. Nie odpowiem na twoją prośbę dopóki nie udowodnisz ,ze w ogóle znasz Voivod(swoja drogą ,podejzewam ,iz wczoraj dopiero zajebałes z netu,na chybił trafił, kilka ich plyt).Doprawdy,trzeba byc niedorozwiniętą małpą by nie słyszec wpływów Venom na ,,W&P"!!! Pozatym, moja teza: ,,utalentowani uczniowie Venom" nie wyklucza wyrobienia sobie przez Voivod własnego stylu na nastepnych albumach, do chu_ja Pana!! Gdzie napisałem (prosze o cytat) ,ze wpływy Venom są słyszalne w CAŁEJ tworczosc Voivod? Spieprzaj marszczyć pingwina kmiotku!
Necro Desecrator napisał(a):R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?

Oczywiscie,wypierdku, nie uzasadniłes.Tak jak myślałem,jestes kompletnym dyletantem,typowym internetowym krzykaczem pieprzącym głupoty bez pokrycia. Nie odpowiem na twoją prośbę dopóki nie udowodnisz ,ze w ogóle znasz Voivod(swoja drogą ,podejzewam ,iz wczoraj dopiero zajebałes z netu,na chybił trafił, kilka ich plyt).Doprawdy,trzeba byc niedorozwiniętą małpą by nie słyszec wpływów Venom na ,,W&P"!!! Pozatym, moja teza: ,,utalentowani uczniowie Venom" nie wyklucza wyrobienia sobie przez Voivod własnego stylu na nastepnych albumach, do chu_ja Pana!! Gdzie napisałem (prosze o cytat) ,ze wpływy Venom są słyszalne w CAŁEJ tworczosc Voivod? Spieprzaj marszczyć pingwina kmiotku!
Za takie wyzwiska w realu dostałbys ode mnie zwyczajnie w ryj,to raz,tutaj mozesz tak wszyskich bezkarnie wyzywac bo jestes anonimowy.Dwa ,ty takze nie uzasadniles rzekomych wplywów Venom na W&P.W którym niby utworze?

Ja ich tam nie slysze.A znam tą płyte od dosc dawna.
Kolejna sprawa - ja mam udowadniac ze znam Voivod?Raczyłbym zauwazyc,ze jak na razie ty,smierdzielu,wymieniasz tylko "1-kę" a dyskografia tegoz zespołu liczy sobie ...no troche wiecej płyt.Ale skąd taki kindermetal ktory sciąga muze z kaazy ma to wiedziec

PS.dla twojej informacji- z netu sciągnąlem sobie tylko ostatniego voivoda,resztę mam na CD (w tym pare oryginałów) lub kasetach .
A w ogole jesli nadal mam ci czynic zaszczyt dyskusji ze mną ,to ogranicz sie do rzeczowej dyskusji a nie rzucania epitetami.Wyzywasz mnie od internetowych krzykaczy a sam robisz kupe halasu bo ktos ma inne zdanie niz ty...ale to typowe dla kindermetali....
R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):A ich pierwsze CD ,,War and pain" to może nie powstawało pod przemożnym wpływem ,,Welcome to hell" fagasy ?

Dwa ,ty takze nie uzasadniles rzekomych wplywów Venom na W&P.W którym niby utworze?
Ja ich tam nie slysze.A znam tą płyte od dosc dawna.
Ty pierwszy sie ze mna nie zgodziłes a nie ja z tobą.A wiec ty masz pierwszeństwo.
R_amze_S napisał(a):Kolejna sprawa - ja mam udowadniac ze znam Voivod?Raczyłbym zauwazyc,ze jak na razie ty,smierdzielu,wymieniasz tylko "1-kę" .
BO NA JEDYNCE DO CHOLERY WPŁYWY VENOM SA TAK WYRAZNE A NIE NA ,,RRROOOAAARRRR" , ,,KILLING T" CZY ,,DH". PO CHUY MIALEM WYMIENIAC INNE PLYTY? NA SWOJEJ PIERWSZEJ BRZMIELI JAK SCHIZOWA WERSJA VENOM WIEC NAPISALEM ,ZE SA ICH ,,UTALENTOWANYMI UCZNIAMI"! MASZ PROBLEM Z ROZUMIENIEM TEKSTU?
R_amze_S napisał(a):Ale skąd taki kindermetal ktory sciąga muze z kaazy ma to wiedziec

Gratuluję pełnego inwencji poczucia humoru.
R_amze_S napisał(a):PS.dla twojej informacji- z netu sciągnąlem sobie tylko ostatniego voivoda,resztę mam na CD (w tym pare oryginałów) lub kasetach .
ROTFL
R_amze_S napisał(a):Za takie wyzwiska w realu dostałbys ode mnie zwyczajnie w ryj,to raz,tutaj mozesz tak wszyskich bezkarnie wyzywac bo jestes anonimowy.
Taki jest KURVA internet,nie widzę powodu dla ,ktorego nie mialbym sie tutaj wyluzować i przestać byc tak poważnym jak w realu. Na konforntacji poglądów polega całe piękno for dyskusyjnych. Ludzie nie potrafiący podejsc z dystansem do tego co sie wypisuje w sieci,maja chyba nie po kolei w głowach.