Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: VOIVOD
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Necro Desecrator napisał(a):No z mojego otoczenia każdy sie doszukuje-moj kumpel,pies i moja stara Big Grin
A Twój stary? Big Grin
R_amze_S napisał(a):
Necro Desecrator napisał(a):No z mojego otoczenia każdy sie doszukuje-moj kumpel,pies i moja stara Big Grin
A Twój stary? Big Grin

Zaorał się Laughing
Necro Desecrator napisał(a):
R_amze_S napisał(a):
A Twój stary? Big Grin

Zaorał się Laughing
To mam ci składac kondolencje czy gratulacje?:>
R_amze_S napisał(a):
R_amze_S napisał(a):
A Twój stary? Big Grin

Zaorał się Laughing
To mam ci składac kondolencje czy gratulacje?:>

Hehe,tak serio to żyje...Ale wpływów Venom nie wychwycił Laughing
Czyli jednak nie całe Twoje otoczenie?? Big Grin
Nevermore napisał(a):ja

I co sądzisz o pierwszej płycie? Masz fajny avatar<:

1.Powiedzmy, że Voivod mial lepsze plyt, a w sprawie, czy czerpali z Venom sie nie wypowiem Wink
2Dzieki Wink
Kanadyjska grupa Voivod szykuje sie do wypuszczenia na rynek swojego czternastego albumu. Album, którego amerykańska premiera ustalona została na 25 lipca, będzie nosił tytuł "Katorz". Będzie to pierwsza płyta zespołu, nagrana po odejściu Denisa Piggy D'Amoura, który zmarł na raka 26 sierpnia 2005 roku. Oto co powiedział na temat tego albumu Michel Away Langevin, perkusista formacji:

"Przyszło nam pracować nad tym albumem w niefortunnych okolicznościach, ale rezultaty wysadzają z kapci. Tuż przed odejściem, Denis wytłumaczył mi, że nagrał wszystkie ścieżki, nad którymi pracowaliśmy razem z Jasonem (Newstedem, bas) i Snakem (Belangerem, wokal) przez ostatnie dwa lata. Mogliśmy przerobić to w normalnym studiu, jednak wykorzystaliśmy jego oryginalne ślady. Zbudowaliśmy ten album na gitarowych ścieżkach, co nie było łatwe, gdyż zazwyczaj robimy to odwrotnie - zaczynamy od perkusji, a później dodajemy całą resztę. Ale brzmi to zdumiewająco".

Album wydany zostanie przez niemiecką wytwórnie Nuclear Blast, natomiast dystrybucją w Polsce zajmie się Mystic Production.

Źródło: evermetalzine.com
Ten jaki ma "refleks" Wink , plyta juz dawno w necie; ja sobie Katorz wczoraj wypozyczylem i po dwoch odsluchach jest jak dla mnie bardzo przyzwoicie.Nie ma to startu raczej do NF czy P ale jedna z lepszych plyt Voivod.Trzeba bedzie jeszcze pomeczyc ale powyzej 8/10 to to nie skoczy raczej.
Heh chcialem ruszyc ten zapchlony topic Wink Katorz w necie - wiem Wink ale jakis porzadek musi byc i oficjalnie nie ma chuja we wsi, wiec pierdyknalem zapowiedz i prosze podziwiac!
Dorwałem w końcu KATORZ i słucham po raz trzeci. Płyta ( po tych dwóch przesłuchaniach ) na razie na kolana nie rzuca,co jednak w przypadku muzyki Voivod jest normalne.Trzeba się z nią osłuchać. Niemniej czuję ,ze po kilkunastu przesłuchaniach będzie mi stawał juz od pierwszych dźwięków. Zresztą ,rozpoczynający płytę "The Getaway" juz mi wpadł w ucho i łaził za mną pół dnia. Będzie dobrze.
Od połowy Katorz nuży nieco. Chociaż otwieracz faktycznie fajny dali, 'After All' też się wybija na plus.
Okładka fuj, gdzie potworek?
Stron: 1 2 3 4