Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Viking Metal
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Vintersorg!! Ostatnio nie moge przestać słuchać Cosmic Genesis Tongue Doskonałe Surprised
Tailgunner napisał(a):Vintersorg!! Ostatnio nie moge przestać słuchać Cosmic Genesis Tongue Doskonałe Surprised
Nie inaczej...
Cosmic genesis... świetna płytka Smile Chyba moja ulubiona ich. Visions from the spiral generator też niczego sobie.
Vlkodlak napisał(a):Cosmic genesis... świetna płytka Smile Chyba moja ulubiona ich.
raczej Jego Big Grin
Tailgunner napisał(a):
Vlkodlak napisał(a):Cosmic genesis... świetna płytka Smile Chyba moja ulubiona ich.
raczej Jego Big Grin
Chyba raczej ICH Tongue Mowa tu o szwedzkim zespole powstałym w 1994 roku.
Dżemik napisał(a):Amon Amarth jak dla mnie mozna podciagnac pod viking metal.. Co prawda na zasadzie takiej jak Dimmu Borgir do blacku ale jednak.. Chociaz z tym:
varduum napisał(a):muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu
nie mozna sie nie zgodzic..

Slyszal ktos o jakze zacnej kapeli Wintersun? Solo projekt Jariego z Ensiferum.. Wlasnie wydal swoj 1 krazek.. Bardzo dobry viking/folk.. =]

dopiero teraz to zauwarzylem Big Grin
Tal ka słyszalem i bardzo mi sie podobała ta płytka.
aXe Rose napisał(a):
Tailgunner napisał(a):
raczej Jego Big Grin
niby tak, ale tę płyte wydali w składzie :
Vintersorg - vocals, bass, acoustic & tremolo guitar, keyboards & programming
Mattias Marklund - rhythm guitars & lead guitars, jak widać jest to 'prawie' solowa płyta Vintersorga, zwłaszcza że jest on autorem praktycznie całego materiału na tej płycie.. Tongue
Tailgunner napisał(a):
aXe Rose napisał(a):
Tailgunner napisał(a):
raczej Jego Big Grin
niby tak, ale tę płyte wydali w składzie :
Vintersorg - vocals, bass, acoustic & tremolo guitar, keyboards & programming
Mattias Marklund - rhythm guitars & lead guitars, jak widać jest to 'prawie' solowa płyta Vintersorga, zwłaszcza że jest on autorem praktycznie całego materiału na tej płycie.. Tongue
A z tym się trudno nie zgodzić Smile Także w sumie obaj mamy rację Tongue
Wlasnie skonczylem czytac nowy wywiad z Johanem z Amon Amarth w ktorym powiedzial
"Mam także nadzieję, że będziemy grać więcej w Skandynawii, Europie Wschodniej - Polsce, Rosji i krajach bałtyckich - a także w państwach w okolicach Morza Śródziemnego, takich jak Hiszpania, Włochy, Grecja i Turcja."
Moze to i tylko gadanie dla gadania, ale mi jakos poprawilo humor Big Grin
Bathory a teraz tylko Enslaved biją na głowe te śmieszne zespoliki o których tu jest mowa. Choć oba wymienione i tak bardziej powinny być traktowane jako BM, no ale niech bedzie ze VM to odłam BM
faktem jest ze trudno sie teraz polapac co jest odlamem czego, a jest tych typow mnostwo. Ja mam problem przy zostaniu przy jednej kapeli... viking metal jest dobry i przyjemny do posluchania, ale mam ty tez swoje typy takie jak np. bathory (one rode to asa bay, valhala) i otyg, amon amarth (choc niwiele slyszalem), thyrfing ktory mi sie bardzo podoba (burning arrow) itd. sam preferuje ciezkie old shool'owe brzminia i viking, i folk metal daja mi troche odpoczac, ale wiem ze i tak przy tym na stale niezostane Big Grin
Amonów widziałem koncert we Wrocku. Powiem ,że takie kopa dawno nie dostałem. Juz oczekuję października i ich ponownej wizyty w Polsce ( szykuje sie nowa płyta?)

Falkenbach, to jest dopiero Viking-metal.
^ Od biedy Isengard mozna by zaliczyć oraz Storm -> wszytkiego tykał się Fenriz a więc złoto !
Taaak Smile tam gdzie maczal swoje palce Fenriz to musi byc juz "cos".
A Tyr? jeszcze nikt go nie wymienił Wink Moim zdaniem zespół godny polecenia, jedna z naj płytek to "Ragnarok", ostatni "Land" nie za bardzo przypadła mi do gustu, bardzo lubię ten zespół i polecam przesłuchania kilku piosenek z ragnakoka, a tak poza tym, to z wikińskiej jeszcze słucham Ensiferum, In Extremo, po troszku Amon Amarth. No i jeżeli można zaliczyć, to Finntroll(ojojoj Trollhammaren Wink )
Stron: 1 2 3 4 5