09-14-2004, 01:08 PM
Anonymous
10-04-2004, 12:28 PM
Bathory, Mithotyn, Amon Amarth, Enslaved
12-18-2004, 12:15 PM
Ja bardzo lubię grupę Otyg, a jeszcze bardziej Vintersorga, zwłaszcza album ,,Odemarkens Son" 8) Natomiast uważam, że płytka ,,Sagovindars Boning'' grupy Otyg była świetna
I jest to zdecydowanie folk metal. Też czasem lubie posłuchać. Ale najbardziej lubię Falkenbach i Einherjer no i oczywiście legendarne bathory

12-20-2004, 10:32 PM
DeMoN.|. napisał(a):Amon Amarthtylko teksty maja o wikingach i mitologii, muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu, zreszta porownaj "Hammerheart" Bathory i dajmy na to "Vesus The World" AA, roznice widac od razu
12-22-2004, 11:31 AM
Amon Amarth jak dla mnie mozna podciagnac pod viking metal.. Co prawda na zasadzie takiej jak Dimmu Borgir do blacku ale jednak.. Chociaz z tym:
Slyszal ktos o jakze zacnej kapeli Wintersun? Solo projekt Jariego z Ensiferum.. Wlasnie wydal swoj 1 krazek.. Bardzo dobry viking/folk.. =]
varduum napisał(a):muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalunie mozna sie nie zgodzic..
Slyszal ktos o jakze zacnej kapeli Wintersun? Solo projekt Jariego z Ensiferum.. Wlasnie wydal swoj 1 krazek.. Bardzo dobry viking/folk.. =]
12-24-2004, 12:41 PM
Dżemik fajną masz czapeczkę 
A Witnersun nie znam..jeśli mówisz, że ciekawe to muszę poszukać

A Witnersun nie znam..jeśli mówisz, że ciekawe to muszę poszukać

01-01-2005, 12:33 AM
Niezabardzo slucham Viking metalu ale lubie Falkenbach,Crauchan(niewiem czy to vivking)
i Skyforger(tez niewiem czy to viking.
i Skyforger(tez niewiem czy to viking.
04-03-2005, 01:37 PM
no wieć Uwielbiam viking metal i wszelkie jego odmiany , słucham takich zepsołów ( niektóre tylko lekko zachaczają o viking inne lekko o nieviking
) :
Adorned Brood , Amon Amarth
, Asgaard , Bathory ( Hail QUORTHON â
â ), Battlelore , Doomsword , Einherjer 8) , Finntroll
, Otyg , Skydancer ,Thyrfing ,Ulver , Valhalla ,Vintersorg ,Volksweerbaarheid
, Waylander , wyrd ( świetne !! ),Mithotyn ( mistrzostwo !!) Falkenbach , Kampfar , Burzum
Najwyrzej cenie dokonania :
1. Bathory ( Hammerheart i Blood on ice !! )
2. Amon Amarth ( ktoś niesłyszał Death in fire ?? )
3. Mithotyn ( miażdzy !! )
4. Finntroll
5. Einherjer

teraz troche pokomętuje ..

porównaj Wyrd z Vintersogiem albo Adorned brood z Doomswordem - tak sie nieda każdy zespół ma swój styl a viking metal łączy owe zespoły przez liryke a niemuzyke !
a tu macie definicje słowa Viking Metal
troche sie rozpisałem
HAIL METAL
HAIL BATHORY
HAIL THE HORDES

Adorned Brood , Amon Amarth

Najwyrzej cenie dokonania :
1. Bathory ( Hammerheart i Blood on ice !! )
2. Amon Amarth ( ktoś niesłyszał Death in fire ?? )
3. Mithotyn ( miażdzy !! )
4. Finntroll

5. Einherjer

Cytat:mithotyn: in a time of tales (w tle dzwiek mlota uderzajacego w kowadlo, genialne !!)lol jak to czytałem własnie leciał ten kawałek

Cytat:zastanawiam czy Finntroll to viking metaltroll metal , folk metal , black metal , viking metal - wybieżcie sobie ...
teraz troche pokomętuje ..
Cytat:A jesli ktos sie chce posmiac, to polecam Otyg Very Happymi sie bardzo podoba otyg choć mam im za złe że tak marną jakość albumu I Troldskogens Drömmande Mörker ..
Nie wiem jak to wytlumaczyc, ale gdy slysze, jak niektore kapele na sile pragna stworzyc klimat wikingowski, czy jakikolwiek inny, to placze ze smiechu. I wlasnie Otyg tak na mnie dziala. Rolling Eyes
Cytat:Natomiast uważam, że płytka ,,Sagovindars Boning'' grupy Otyg była świetnapopieram

Cytat:tylko teksty maja o wikingach i mitologii, muzyka to raczej ostrzejsza wersja melodyjnego death metalu, zreszta porownaj "Hammerheart" Bathory i dajmy na to "Vesus The World" AA, roznice widac od razu
porównaj Wyrd z Vintersogiem albo Adorned brood z Doomswordem - tak sie nieda każdy zespół ma swój styl a viking metal łączy owe zespoły przez liryke a niemuzyke !
a tu macie definicje słowa Viking Metal
troche sie rozpisałem

HAIL METAL
HAIL BATHORY
HAIL THE HORDES
04-03-2005, 02:39 PM
Takie małe pytanie:W którym momencie wg ciebie Burzum to viking metal??
04-03-2005, 03:21 PM
Cytat:słucham takich zepsołów ( niektóre tylko lekko zachaczają o viking inne lekko o nievikingburzum zachacza o Viking po przez poganiskie texty
04-03-2005, 07:44 PM
Amon Amarth wymiata!! jadę na koncert do Szwecji!!
PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Viking
PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Viking
Anonymous
04-04-2005, 07:54 AM
Berud napisał(a):Battlelorestrasznie pozerski zespół... teledysk (te zabawkowe miecze i łuki) mają tak świetny, że można ich umieścić na 1 miejscu najbardziej kretyńskich kapel...
eddie napisał(a):PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Vikingi co z tego ? nie jest to czysty b/d... (viking-pochodny death

04-04-2005, 03:35 PM
DeMoN.|. napisał(a):nietwierdze że nie bo niewidziałem , ale grają całkiem przyjemnie - no może troche płytko a co do kretyńskich kapel - http://execution.metal.pl/Berud napisał(a):Battlelorestrasznie pozerski zespół... teledysk (te zabawkowe miecze i łuki) mają tak świetny, że można ich umieścić na 1 miejscu najbardziej kretyńskich kapel...
04-04-2005, 05:25 PM
eddie napisał(a):PS: ten temat proponuję przenieść do Black/Death bo Viking Metal to pochodna tych nurtów... dużo kapel gra Black/Viking
Jak rowniez wiele kapel viking flirtuje z folkiem..
04-26-2005, 05:01 PM
Bathory Jest świetne
.... Każdy Album Bathory jest świetny, dla mnie to kultowy Zespół Viking Metalowy... Śmierć Quorthona, była również śmiercią Bathory...
(((((((((((((((
Z Bathory Najbardziej polecam Hammerhearta, Blood on Ice, Nordlanda I... no i Nordlanda II...

Z Bathory Najbardziej polecam Hammerhearta, Blood on Ice, Nordlanda I... no i Nordlanda II...