Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Kostki Gitarowe
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Widze, że jak do tej pory nikt nie napisał że gra naprawde grubymi kostkami.. Smile Moja jedyna ulubiona to "Big Stubby" Dunlopa, 3.0mm. Big Grin
Grubas! Grubas!

Mad Laughing Surprised Big Grin
Ja używam Planet Waves. Surprised Extra kostki. Polecam wszystkim!
Zdecydowanie najlepsze są kostki w zakresie 1mm-1,5mm Wink Bynajmniej, wg mego gustu oczywiście... Ja osobiście używam kostek bodajże firmy Martin, które są z domieszką silikonu (się nie ścierają czyli). Z tego co wiem, to podobne kostki robi Planet Waves.
Az napisał(a):Bynajmniej, wg mego gustu oczywiście...
Az napisał(a):(się nie ścierają czyli)

wyjaśnij mi co oznaczają te konstrukcje imitującae zdania
za trudne zadanie (;
Az napisał(a):Bynajmniej

ten Czarnobyl naprawdę ma aż taskie skutki?! oświadczam że od teraz za każde użycie "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej" daje warna Mad
Mad Mad Mad

Bardzo mądry człowiek napisał(a):Wcale nie do rzadkości należy też mylenie wyrazów bynajmniej i przynajmniej. To prawda, że bynajmniej, znaczące tyle, co 'wcale, zupełnie, ani trochę', nie jest słowem zbyt pospolitym, nic jednak nie tłumaczy tych, którzy używają go nonsensownie. Żadnym wytłumaczeniem nie może być podobieństwo brzmieniowe obu wyrazów i posługiwanie się bynajmniej tam, gdzie musi wystąpić przynajmniej.
ZROZUMIANO?!
Tomash napisał(a):ten Czarnobyl naprawdę ma aż taskie skutki?! oświadczam że od teraz za każde użycie "bynajmniej" w znaczeniu "przynajmniej" daje warna Mad

Zauważyłem Tomku,ze masz nie od dziś uczulenie na to Tongue
mam. Nie chce generalizować, ale trzeba mieć mocno na bakier z językiem polskim żeby takie coś walnąć
Za dużo staropolszczyzny w czytanej przeze mnie literaturze, zatem wybaczcie owe błędy. Ale wierzę, że mózgi macie, to i ze zrozumieniem nie było problemu. Wink

BTW To nie było w znaczeniu "przynajmniej".

Ale mniejsza o to.

Wracając do kostek to nie wiem czemu, ale kiedyś wygodnie było mi używać i grać wyżej wspomnianymi Big Stubby o 3mm grubości. Całkiem wygodne były, ale im dłużej gram, tym cieńszych kostek używam.
Slash napisał(a):Moja jedyna ulubiona to "Big Stubby" Dunlopa, 3.0mm. Very Happy
używam jej czasem do basu Smile

Daymon napisał(a):a używam Planet Waves. Surprised Extra kostki. Polecam wszystkim!
Zgadzam się, świetne są!
A myślałem, że grasz palcami na basówce. Smile
Stron: 1 2 3 4