Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Kaliber 44
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Krzychun, a co bylo przed 1995 ? Smile Chyba jakis solidny andergrałnd, bo pierwszy polski 'legal' hiphopowy (pierwszy album Liroya) ukazal sie w 96. Kaliber 1-sza plyte rowniez wydal tego roku, Wzgorze YaPa3 chyba jeszcze pozniej.

A za pierwsza tworczoscia Kalibra (Ksiega Tajemnicza i 63 minuty) nie przepadam, o wiele bardziej podoba mi sie 03:44 z jednym z najlepszych utworow polskiego hip-hopu Konfrontacje. I szczerze mowiac Magik nie jest dla mnie postacia kultowa - tworzyl owszem, bardzo oryginalna muzyke jak na Polske, ale szanuje go nie za plyty Kalibra tylko za Kinematografie Paktofoniki Smile
Fakt,pomieszalem daty bo dawno w tym nie siedze. A wymienieni przez Ciebie wykonawcy sa faktycznie dobrzy. Od Liroya zaczynalem słuchac muzyki na powarznie.Wzgorze tez jest niezle. Ogolnie hh to nie taka zla muzyka jesli jest wykonywana przez odpowiednich ludzi,ale od dawna jakos mnie nie ciagnie.
wzgorze ....zarabiste .... kilmat odlegly ... te kawalki ze starych czasow bywaja naprawde niezle
Swego czasu namiętnie słuchałem tego starego wydawnictwa WYP-3, Kaliber, Molesta (bez ewenementu) i poniekąd to właśnie Kaliber skusił mnie do spróbowania czegoś mocniejszego, odbiegającego od tego wszystkiego, co słuchali koledzy (metal Laughing )
Stary, undergroundowy rap jest w porządku, teraz to nawet nie ma o czym mówić. Kicz i tandeta dla mas Mr. Green
Księga Tajemnicza najlepsza.
3:44 to już padaka, nie ten klimat. No i kurwa mózg Magika na chodniku wszystko zjebał. Szkoda.
Dla mnie w 63 minuty ... jest najsłabsza, 3:44 całkiem całkiem.

Wiadomo jednak, że Księga jest ich najlepszym dziełem i co do tego nie ma wątpliwości. To jedyny zespół HH którego słucham (nie licząc rapcore'owych). Polecam każdemu, bez względu na rodzaj słuchanej na co dzień muzyki.
rar napisał(a):Dla mnie w 63 minuty ... jest najsłabsza

normalny?
gruby, czarny kot miazdzy wszystko :]
Jak wam się pierwsza płyta podoba to posluchajcie Cypress Hill - Black sunday też dobre klimaty.
^
tez sluchalam kiedys ;]
dopóki magik nie został wyrzucony z kalibra to wychodziły dobre kawałki potem już kaszana. ale może to i dobrze że go wyjebali bo nie powstała by kinematografia z kawałkiem "nowiny" ;p
czy ja wiem? jest kilka dobrych kawalkow, plus solowka daba.
no co do magika to tak, ale bardzo niedobrze, ze sie zajebal ;]
Cytat:czy ja wiem? jest kilka dobrych kawalkow, plus solowka daba.
imo niewiele. dab stwożył zupełnie inny klimat. no i teraz też joka zaczął sie udzielać ale to już nigdy nie bedzie to samo

Cytat: ale bardzo niedobrze, ze sie zajebal
no cóż taka choroba...
Sacred napisał(a):imo niewiele. dab stwożył zupełnie inny klimat. no i teraz też joka zaczął sie udzielać ale to już nigdy nie bedzie to samo
dab to dla mnie taki tedunio dwa troche chociaz calkiem inny stajl, ale ogolnie, lans, bauns i jazda ;P

Sacred napisał(a):no cóż taka choroba...
tyle dobrze, ze pfk nie dostalo z tego tytulu po dupie. Z tego co czytalam kiedys to chlopaki kase za koncerty i plyte dzielili na trzy i dawali dla baby i syna magika.
Dobry projekt to byl.
Valhalla napisał(a):dab to dla mnie taki tedunio dwa troche chociaz calkiem inny stajl, ale ogolnie, lans, bauns i jazda
o to to to z tym że jednak tede to największy wieśniak na polskiej scenie hh
Sacred napisał(a):o to to to z tym że jednak tede to największy wieśniak na polskiej scenie hh
^
nie-e
PEJA Laughing
Stron: 1 2 3 4