07-14-2005, 05:31 PM
07-14-2005, 09:41 PM
Ksiega Tajemnicza to moj ulubiony album pl-hiphopowy (w zasadzie jedyny
)
takiego hip-hopu bym sobie zyczyl ogolnie rzecz biorac...
moze nie jest technicznie do konca dopracowany ale sila expresji i prawdziwoscia zmiata te wszystkie wypociny, ktore sa obecnie tworzone.
hh z sercem i fantazja. az tak w hh osluchany nie jestem ale mysle ze poruszanie tematu transcendencji w hh to nie lada rzadkosc - osobiscie nie znam innego takiego albumu.
najlepsze kawalki to Moja Obawa (badz a klekne!!!), Do Boju Zakon Marii i Psychoza (to sa kur.wa tylko twoii kuplee kumpleee...
)

takiego hip-hopu bym sobie zyczyl ogolnie rzecz biorac...
moze nie jest technicznie do konca dopracowany ale sila expresji i prawdziwoscia zmiata te wszystkie wypociny, ktore sa obecnie tworzone.
hh z sercem i fantazja. az tak w hh osluchany nie jestem ale mysle ze poruszanie tematu transcendencji w hh to nie lada rzadkosc - osobiscie nie znam innego takiego albumu.
najlepsze kawalki to Moja Obawa (badz a klekne!!!), Do Boju Zakon Marii i Psychoza (to sa kur.wa tylko twoii kuplee kumpleee...

07-14-2005, 09:52 PM
Dziwny masz gust.. ;p Imho to gorsze (co nie znaczy slabe) kawalki z tej plyty.. Psychodela, Bierz Moj Miecz I Masz, Nasze Mozgi Wypelnione Sa Maria - to sa genialne kawalki.. 
O! I genialny jest fragment (niepamietam z ktorego utworu):
'Wybieraj, wybieraj, wybieraj co wolisz:
Prawa czy lewa reke mam Ci upierdolic?'
Genialne..

Genialne..

07-14-2005, 10:09 PM
Dżemik napisał(a):Dziwny masz gust.. ;p Imho to gorsze (co nie znaczy slabe) kawalki z tej plyty.. Psychodela, Bierz Moj Miecz I Masz, Nasze Mozgi Wypelnione Sa Maria - to sa genialne kawalki..hehe ja w sumie lubie wszystkie kawalki z tej plyty
Genialne..

obawe za tekst, psychoze za wydyszane slowa a zakon za bitewne odglosy (martial hh

ale tak jak mowisz... genialne w calosci

07-15-2005, 03:09 AM
Tekstyciekawe bardzo i powiedzmy dosc abstrakcyjne chwilami, ale jednak wykonanie nie na moje uszy ;]
07-15-2005, 03:16 AM
Nawet niezłe jak na HH. Pamiętam jak puszczali ich w kółko na Radiostacji, A ja z przyzwyczajenia słuchałem i czekałem na jakis metal czekałem rok i dalem sobie luz. 

07-15-2005, 06:46 AM
Wierzbok napisał(a):Ich wątek przewijał się w temacie "Hip-hop". Ale chłopaki zasługują na osobny topic.ofkoz...mam oryg this cd
Mieli słabsze momenty, lecz pierwsza płyta ("Księga tajemnicza. Prolog") to genialne dzieło. Zajebisty, zeschizowany, oryginalny, "trawowy" klimat. Ktoś nawet nazwał to z tego względu "psycho rapem".
Wspaniały skład. To co obecnie robi Dab solo nie wyrabia do tego poziomu.

07-15-2005, 02:17 PM
Dżemik napisał(a):O! I genialny jest fragment (niepamietam z ktorego utworu):Heh, mie się właśnie ten fragment również najbardziej podoba
Genialne..

07-22-2005, 10:34 PM
No tak wogóle kalliber wymiata.Zachęcam do przesłuchania utworu "Plus i Minus","Konfrontacje","Grub czarny kot" Zajebiste kawałki
08-02-2005, 08:40 PM
No wlasnie, pewnie czesc z was zauwazyla. Ten album jest tak wyjatkowy, ze lubia go nawet milosnicy ostrego grania
To jedno z wczesniejszych wydawnictw hh w Polsce, a do teraz nikt go nie przebil (jakos sobie tez nie moge tego wyobrazic
)Az mnie naszla ochota na posluchanie.

08-02-2005, 09:09 PM
wiekszosc kawalkow k44 z cyklu psycho rap wymiata. slucham w tej chwilki w kolko od jakichs 2 godzin kawalka "film". genialne
01-03-2006, 11:33 AM
a tu mnei nie bylo ..
a K44 jak najbardziej
dawno ... kiedys namietnie ... dzis raz na jakis czas
a Magik byl niesamowity ... był i bedzie zawsze
a K44 jak najbardziej
dawno ... kiedys namietnie ... dzis raz na jakis czas
a Magik byl niesamowity ... był i bedzie zawsze
01-03-2006, 05:13 PM
"Ksiega Tajemniczna.Prolog" jak dla mnie numero uno jesli chodzi o polski hip hop, zaraz potem plasuje sie Paktofonika oraz Pezet(takze w duecie z Noonem).3 polskie zespoly hip hop nt ktorych zlego slowa bym nie powiedzial.Miod.
01-03-2006, 05:38 PM
K44 nie slucham bo ogolnie nie slucham hh ale musze zgodzic sie z waszymi wypowiedziami - poznalem kiedystam kilka piosenek, moze nawet jakis album w calosci i generalnie zrobilo toto na mnie calkiem dobre wrazenie, szczegolnie ten taki psychodeliczny klimat w jakim sie obracaja utowry - zeby taki hh lecial na codzien toby nikt nie jeczal ze znowu to gowno puszczaja
01-03-2006, 06:11 PM
IMO wiekszosc hiphopu powstalego do 1995 roku pod wzgledem tekstowym jest ok. Do k44 mam szacunek bo jeszcze pare lat temu obracalem sie w klimatach tego ambitniejszego hh. Dzisiaj nie słucham wogóle.