Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Black Label Society \m/
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
cicho być Tongue nie osiągnęłem jeszcze poziomu KelThuza Big Grin
Danzig dobrze mowi brawara mu Big Grin
BLS i Zakk wymiataja Big Grin
Dla true society dwelling motherfuckers

http://www.roadrunnerrecords.com/shottohellecard/

e-card a na nim :
Concrete Jungle (fajny wstęp , Zakk bardzo polubił voice box'a ,przeciętny refren)

Black Mass Reverends - (przeciętny utwór, maksymalnie zjebany refren.. ale to nigdy nie było dobrą stroną BLS)

Blood is Thicker than Water - (powrót do klimatów Hangover Music Vol.6 , bardzo fajny utwór...)

Reasumując - Dwie otwierające piosenki sa przeciętne , mamy zjebaną okładke.Jak narazie tylko Blood is Thicker than Water trzyma poziom.
Chwału napisał(a):Black Mass Reverends - (przeciętny utwór, maksymalnie zjebany refren.. ale to nigdy nie było dobrą stroną BLS)
Reasumując - Dwie otwierające piosenki sa przeciętne , mamy zjebaną okładke.Jak narazie tylko Blood is Thicker than Water trzyma poziom.
mi tam nowe piosenki sie podobają ale musiałbym usłyszeć je na żywo bo Zakk na żywo zawsze rozpierd*** ... te dwie piosenki są po prostu inne 8)

edit, kamael - rada na przyszłość: panuj nad językiem
Łoo... ambicji zbyt wysokich nie masz skoro zadowala Cie wałkujący się w kółko riff i wtórna solówka.W końcu dwa otwierające utwory to prawdziwe killery w stylu Stronger than death i Superterrorizer , prawda ? Angry
takie porównywanie nie ma sensu ... to tak jakby porównywać np. Lucifuge i 6:66 Satan's Child Danziga ... to jest zupełnie inny poziom nie ma sie co łudzić że Zakk nagra coś na poziomie STD (chociaż Mafia jest zajebista) takie rzeczy zdarzają się bardzo żadko Crying or Very Sad udało się to Slayerowi Big Grin
Concrete Jungle - kopiący w dupsko otwieracz.Nie tak dobry jak Fire in Up z porzedniego albumu , ale ma coś w sobie. Bardzo "elektroniczny" wokal , ale to jak najbardziej na miejscu.Dość przebojowy refren.Solówka w stylu Zakk'a , ale gdzieś już ją chyba słyszałem ... 7/10

Black Mass Reverends - początek jakby z jakiegoś dema.Może i muzycznie nie jest tak źle, ale wokalnie kompletna średniawa. 5/10

Blacked Out World - powalił mnie od pierwszego przesłuchania.Kopie dupe aż miło.Zagrany jakby od tyłu.Fajne solo.Bardzo udany eksperyment. 9/10

The Last Goodbye - "troszeczke" przesłodzone.Jakby nie Zakk , ale przyjemnie się słucha mimo że troche monotonne.No i miłe wojskowe bebenki.Solo jakby znajome... 6/10

Give Yourself To Me - Wypełniacz , nic specjalnego.Podobnie jak drugi utwór z albumu. 5/10

Nothing's The Same - Kolejna monotonna ballada , miło się słucha , ale nic specjalnego. 6/10

Hell Is High - Taki Ozzy'owski utwór.Poczatek coś jakby Paranoid.Fajna partia basu , fajny wokal.Kopie dupe. 8/10

New Religion - "Forever Down" w nowej wersji Wink. 6/10

Sick Of It All - troszeczke mydlinka , ale pomysłowa.Ciekawe chórki i ładna linia wokalna. 7/10

Faith Is Blind - Nowe "Bettering Ram".Mimo wtórności ma zadatki 7/10

Blood Is Thicker Than Water - Chyba nie tylko mi kojarzy się z House of Doom.Przobojowa balladka , ale to przecież już było.Mimo tego najlepsza balladka na płycie. 8/10

Devil's Dime - Kolejny wypełniacz.Szybki i do przodu. 5/10

Lead Me To Your Door - Ballada w stylu poprzedniczek.Troche tu melancholijności troche mydlinek. 6/10

reasumując : Nie jest źle, ale nie jest też bardzo dobrze.Prócz Blacked Out World nie ma tutaj zbytnio wyróżniającego się utworu.Są utwory do których można pomachać czupryną takie jak otwieracz czy Faith is Blind , ale cały czas ma sie wrażenie że to już było.Słaby powiew nowości ,płyta zbudowana jakby z odrzutów z poprzednich albumów.Najsłabszy krążek Black Label Society , ale i tak słucha się tego w miare przyjemnie.

6,5/10 Big Grin
Sonic Brewtalilty i tak najlepsze..
nie
Niestety tak, chuja sie znacie ;e mother mary, bored to tears, rose petalled garden, hey you, no more tears 2000, world of trouble, spoke in the wheel, black pearl, born to lose, peddlers of death, lost my better half - mam wymienaic dalej zajebiste kawalki Surprised ?
nie ... nie musisz wymieniać bo BLS nie nagrało słabej płyty i jako nieobjektywny fan każdą ocieniam na 666/10 ... BLEED BLACK LABEL !!
już?spuściłeś się?
oczywiście
Cytat:nie ... nie musisz wymieniać bo BLS nie nagrało słabej płyty i jako nieobjektywny fan każdą ocieniam na 666/10 ... BLEED BLACK LABEL !!

Stary , weż sobie może jakiegoś czopka na rozluźnienie.Spójrz troche krytycznie na płyty Zakk'a.Ja rozumiem że tasujesz się przy jego zdjęciu , ale co widzisz "666/10" w Shoot to Hell ?
kurwa wszystko !! ... concrete jungle mocny kawałek choć wyraźnie pójście do przodu ... Black Mass Reverends poważny kop w dupe !! Blacked out world utwór który na żywo zmiażdży nie jeden ryj , pasuje do Mafii która także jest genialna Big Grin... the last goodbye piękna ballada może przesłodzona ale wg mnie zajebista i ten moment z wojskowymi bębnami niszczy !! ... give your self to me miażdżące riffy i krzyk Zakka wszystko czego potrzeba Big Grin ... nothing's the same kolejna zajebista ballada można sie poryczeć Big Grin ... Hell is high dziwny tekst Big Grin ... new religion jeden z lepszych utworów na płycie intro jest genialne i to troche azjatyckie(? pierwsze skojażenieBig Grin ) brzmienie gitary ... potem to już kop w dupe ! pierwszy riff przypomina starsze płyty ... sick of it all damskie chórki bardzo dobrze pasują a tego sie obawiałem ogólnie ballada troche w starym stylu ... Faith is blind mój ulubiony utwór z płyty kopie dupe z mocą byka !! na żywo zapewne urywa jaja ... blood is thicker than water już nie ballada a akustyczny utwór mógłby z powodzeniem zawitać na hangover ... Devils dime mocno rokendrolowy utwór szybki miazga szkoda że strasznie krótki ... lead me to your door kolejna zajebista ballada ...

więcej napisze po zakupie oryginału bo w polsce jest oczywiście premiera z dupy ... ogólnie to płyta zajebista szkoda że krzyk Zakka na wszystkich płytach jest łagodzony i dopiero na żywo kopie dupe jak należy ... solówki czasem za krótkie ... z BLS jest jak z Motorhead nikt nie powinien oczekiwać żadnego nowatorstwa choć na tej płycie słychać już bardziej nowoczesną muzyke ... wg mnie płyta zajebista ... KEEP BLEEDING BLACK LABEL !!
Stron: 1 2 3 4 5