Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: My Dying Bride
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
A wiec tak jak w tytule. Co myslicie o tej kapelce? Moim zdaniem to jest najlepsza kapela grajaca tego typu muzyke z dobrym wokalem A.Stainthorpa.
poznalem jedynie dwie plyty- Turn Loose the Swans oraz The Angel and The Dark River i musze przyznac ze kapela jest swietna i po prostu miazdzy swoim ciezarem i wolnymi tepami. no i ta nutka "zawieszenia" w glosie Stainthorpe'a- po prostu miod
MDB to uosobienie tego, czego szukam w muzyce - zatopienia sie w niej bez reszty, generalizujac. Ciezka muzyka i niesamowity glos wokalisty - no i maja w swojej grupie dziewczyne ^^ na klawiszach gra chyba. Czyli - mióóóóóóóóód.
Też wszystkich płytek nie słyszałem tzn. tych przed The Angel and The Dark River. Kapela super, można się rozmarzyć przy słuchaniu ich płyt.
uwielbiam ich =) szczególnie jeśli chcę się zdołować na amen. Niesamowity nastrój i muzyka. Hipnotyczny wokal... właściwie każda płyta ma w sobie coś, ale wolę te spokojniejsze. Turn Loose The Swans, Sear Me, Like Gods Of the Sun, The Darkest Hours... The Angel and the dark river i ta najnowsza to moje ulubione Smile
Kiedys gdzies czytalem ze w ich muzyce nie da sie znalezc choc skrawka slonca, ze panuje w nich wieczny cien. Moim zdaniem to prawda, klimat maja nieporownywalny. Wszystkie albumy maja zajebiste, ale jak juz mialbym wybrac 5 albumow to byly by takie w kolejnosci:
1.Like Gods Of The Sun
2.The Light at the end of the world
3.The Angel and the dark river
4.34.788%
5.Songs of darkness
Posiadam "34,788%...Complete" - muzyka zawarta na tej płycie wywarła na mnie dobre wrażenie. Podobno odbiega od stylistyki pozostałych albumów MDB, ale elektronika to moim zdaniem dobry dodatek do ich muzyki (oczywiście w umiarze) Z innych płyt słyszałam jedynie pojedyncze utwory. Swoją drogą dawno nie słuchałam "34,788%..." Będę musiała odświeżyć sobie ten album.
Uwielbiam ich. Mam wszystkie płyty. A moje ulubione to: "The Dreadful Hours", "Turn Loose the Swans", "Songs of Darkness, Words of Light".
taa..klimat tworzą genialny.. wystarczy parę dźwięków "for my fallen angel" i melancholia gotowaSmile
osobiście najbardziej przypadla mi do gustu "like gods of the sun", ale od "34..." mnie odrzuca. musze się w koncu przemóc, bo to kolejna dawka świetnej muzyki Tongue
kaya napisał(a):od "34..." mnie odrzuca. musze się w koncu przemóc, bo to kolejna dawka świetnej muzyki Tongue
Cóż, wielu odrzuca, mnie też kiedyś odrzucało, to w zasadzie płyta, na której MDB jest najmniej mydyingbridowski, ale po jakimś czasie też mi się bardzo spodobała.
Ja też jestem za Laughing Kapelka świetna,super klimat,super muzyka Smile Bardzo ich cenie 8)
Też lubie, za ta 'dusze'... Ale zakładajac temat można sie chyba więcej wysilic i cos o danej kapeli napisac Big Grin
Hmm w sumie masz racje ale po pierwsze to nie jestem pierwszy ktory zalozyl topic o kapeli nie piszac ich bigrafii. Po drugie to o kapeli mozesz dowiedziec sie np. na oficjalnej stronie. A po trzecie to ciekawila mnie opinia innych osob o tej kapeli a nie moja Smile
Dla mnie jest to jedna z najlepszych kapel i najbardziej interesuje mnie kiedy bedzie jakis koncert w polsce :?
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Też lubie, za ta 'dusze'... Ale zakładajac temat można sie chyba więcej wysilic i cos o danej kapeli napisac Big Grin
A czy jest jakaś osoba na tej ziemi mogąca nie znającej NAJDOSKONALSZEJ kapeli za świecie Rolleyes
A mniej górnolotnie, jakby ktoś coś chciał, to polecam mydyingbride.rockmetal.pl/ -po polskiemu i fajnie zrobiona.
Co do koncertów to też na tej stronie najlepiej sprawdzać na bieżąco:
http://mydyingbride.rockmetal.pl/koncerty.htm
-a na razie nie ma koncertów żadnych Crying or Very Sad

PS. Ale przynajmniej może jakoś wkrotce płytka nowa będzie Smile
Sie zgodze za wiekszoscia-zajbebistyczna kapela. W moich okolicach podoba sie wszystkim, a szczegolnie dziewczyny za tym przepadaja, jak sluchaja to dostaja orgazmu Surprised

A mi sie poprostu bardzo podoba Big Grin
Stron: 1 2 3