07-10-2005, 07:33 AM
Balthor napisał(a):a prywatne szkoly? kojarza mi sie ze snobami, albo z debilami ktorzy za kase zdaja do nastepnej klasy... taka moja subiektywna ocena...
Ze snobami albo debilami powiadasz... Ja bym tu dodał jeszcze typowych kujonków i takich których rodzice z chorymi ambicjami zapisali do tych szkół. Ja osobiście chodzę do społeczniaka w zamościu. Od września ide do 2 klasy (taki duży a taki głupi lol) Jak wygląda moja szkoła?
Otóż mieści się ona w koszarach, w 3 starych budynkach, zbudowanych przez austriaków jeszcze pod zaborem. Posiada ona, CHOROBLIWIE OSZCZĘDNEGO dyrektora, który czasami chodzi po klasach (na zimę i jesień) i GASI ŚWIATŁO, ponieważ twierdzi, że to co wpada przez okno wystarcza. W zimie za bardzo też nie grzeje, no ale nawet nie o to mi chodzi.
Od lat społeczniak góruje w rankingach. Czemu?
Otóż przed waznymi testami (test kompetencji w 6 klasie, egza,min gimnazjalny w 3) WCALE NIE IDZIE SIĘ Z MATERIAŁEM tylko prawie cały rok szkolny poświęca się na rozwiązywanie próbnych testów, powtórki i takie tam. Codziennie setki zadań się robi, i tylko po to by osiągnąć jak najwyższą ilość punktów. To, że będzie się mieć braki w materiale w innych szkołach już nie obchodzi szkołę.
Od 1 klasy podstawówki chodzi się tu od godziny 8 do godziny 14.20. Dzień w dzień.
Jacy ludzie są?
Otóż, zdarzają się normalni ;], słuchający metalu i rocka, ale większą większość stanowią pieprzone snoby i żeby nie powiedzieć : skejciki, dresy.
Scharakteryzuje otóz moją klase. We have:
1 pseudobikera ;]
1 dresa lol lolem ale dres to dres
1 pseudoskejcika
1 pozera!!! udającego, że słucha metalu
1 nie wiem jak go nazwać. bo chyba nie metalem skoro uważa, że bycie metalem to słuchanie wyłaćznie Metalliki ;]
Więcej nie będe gadać. Dodam, że dziewczyny to słodkie pindy a teraz o zgrozo jedna, przypięła sobie agrafek do spodni i twierdzi, że słucha Nirvany, co dla Kurta jest boleśniejsze niż strzał w łeb ;] Teraz z taka druga, kupiły sobie flamaster i jest podnieta. Na łąwce czy na murku w parku takie oto napisy przez nie wykonane możemy znaleźć:
Kurt smells like Teen Spirit - by Oleńka, Olka-Kicia
Kurt Cobain - by Oleńka
Kurt Cobain - by Olka-Kicia
Zbiera na wymioty i chcę się normalnie gówniary zabić :|
Szkoły nie polecam nikomu. Chyba, że chce mnie wesprzeć w tej męczarni, bo muszę już wytrwać do końca gimnazjum. A potem Rock in 1 LO ;]