Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Piosenki o miłości :-)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Może trochę tandetny temat, bo miłości nie ma, ale piosenki o niej owaszem istnieją Big Grin więc jakie są wasze ulupione kawałki o tej tematyce ?
Moje typy :
- Crwon of thornz - "Love Sick"
- Skarhead - "Skarred Love"
- Offspring - "Denial, Revisited"
- Pantera - "This Love"
- Enigma - "Gravity of Love"
- Reactor - "Feeling the Love"
- SlipKnoT - "Prosthetics"
Depeche Mode - "Tainted Love", "Stripped" ;]
gannon napisał(a):Depeche Mode - "Tainted Love",

Nie żebym się czepiał, ale to kawałek Soft Cell Tongue
Ale o miłość fiz. czy duchową chodzi? Wink Jeśli fiz. to Teacher's pet Venom, a o duchowej to nie znamSmile
...
"Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
To też nie diabeł rogaty
Ani miłość kiedy jedno płacze
A drugie po nim skacze
Bo miłość to żaden film w żadnym kinie
Ani róże ani całusy małe duże
Ale miłość kiedy jedno spada w dół
Drugie ciągnie je ku górze"

HappySad Laughing

to tyle w mojej kwestii piosenek o miłości Smile różnie je traktuję, w zależności od nastroju, jaki w danej chwili mam.

ch** wie czemu, ale teraz jestem szczęśliwa Big Grin

Anonymous

[...]

W kazdym razie. Jesli chodzi o piosenki o milosci to moim faworytem bedzie kultowe Only You ;). Ale w wykonaniu nikogo innego jak The Platters - moze nie oryginalne, ale za to bardzo przyjemnie sie tego slucha.

A tak na marginesie, to chcialbym powiedziec, iz ten temat jest, no... Do dupy ;).
znowu sie wam na milosc rzucilo? to przez ta kur**ska wiosne czy jak? chcecie se o milosci posluchac to prosze: low mi tender albo cos tego pokroju...
Frustra napisał(a):"Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty
To też nie diabeł rogaty
Ani miłość kiedy jedno płacze
A drugie po nim skacze
Bo miłość to żaden film w żadnym kinie
Ani róże ani całusy małe duże
Ale miłość kiedy jedno spada w dół
Drugie ciągnie je ku górze"

HappySad Laughing
Też mi pryszła na myśl ta piosenka, ostatnio jej dużo słuchałam... Inne Happysad też ma fajne.
No a jeśli mówić ogólnie, to w wielu, wielu piosenkach jest o miłości, nawet jesli niedosłownie. Ale to jest uczucie, które towarzyszy prawie każdemu i niesposób o tym nie śpiewać =]
Cytat:Ale o miłość fiz. czy duchową chodzi? Jeśli fiz. to Teacher's pet Venom, a o duchowej to nie znamSmile

jesli jużmówimy o fizycznej to proponuje "Pleasure slave" ManOwaR Big Grin Big Grin Big Grin
Kudłaty_87 napisał(a):
Cytat:Ale o miłość fiz. czy duchową chodzi? Jeśli fiz. to Teacher's pet Venom, a o duchowej to nie znamSmile

jesli jużmówimy o fizycznej to proponuje "Pleasure slave" ManOwaR Big Grin Big Grin Big Grin
Tak no nie ma co zajebiscie "romantyczna" Mad Mad Mad
Current 93 - A Gothic Love Song
piosenki o milosci? to raczej wszystko z emo Big Grin
Kult - Do Ani :]
Kalin napisał(a):Kult - Do Ani :]

O to, to, to Big Grin Mądrze mówisz.

A ze swojej strony pragnę dodać utwór Too far gone - Tiamat.
Stron: 1 2 3