Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Da VinciCode
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
premiera 19 maj...jestem juz po seansie...cos w tym filmie jest i wiem ze kazdy ma o nim swoje zdanie...czekam na wasze opinie...mnie sie bardzo podobal, chociaz kilka watkow rezyer zchrzanil...
Ksiazka byla nawet ok.Ale kiedy zobaczylem,ze gra tam Hanks,ktory calkiem tam nie pasuje poczulem sie mocno zdegustowany. Film obejrze ale nie spodziewam sie rewelacji.
ja na ostatniej religii mialem dosc ciekawa rozmowe z wyslanniczka rydza... a mianowicie starala sie wmowic nam wszystkim, ze film ten powstal tylko dlatego, bo rok wczesniej byla pasja i rezyserzy pomysleli ze tak nie moze byc i musi powstac cos przeciwko bogu... no coz... po krotkiej wymianie zdan z leciutenka dawka ironii z mojej strony nie poruszala juz tego tematu... ale ja pierdole... trzeba byc pojebanym... no i lekko zmanipulowanym... jak ja nie lubie tych idiotow ktorzy na sile wlasne przekonania wciskaja innym ;/.

edit. co do filmu, wybieram sie niedlugo do kina... zobaczymy co to za wynalazek.
Oi koniecznie muszę to obejrzeć Smile Idę do kina tylko jak film pojawi się w mojej wiosce Wink Z tym, że chyba głupstwo zrobiłam, bo nie przeczytałam książki ... No, ale cóż ... Najwyżej napierw obejrzę, a potem przeczytam Tongue
W dużym skrócie powiem, że ten film jest słaby. Gdyby kościół tak się nie rzucał, to połowa ludzi na sali by nie przyszła. Hanks jest niezły, ale nie umywa się do ideału profesora po 40 Harrisona Forda. W książce dziury logiczne były wypchane informacjami, a w filmie niektóre wątku są wyjęte z innej bajki. Reżyseria też słaba bezsennsowne retrospekcje i tanie chwyty w stylu gołąka wyłanającego się z nikąd jak w Mission Imposible 2(D.N.O.). Zachowajcie kasę i pozbierajcie na coś interesującego.
Moja ocena 6/10 Reno, Bettany, Hanks i niektóre ujęcia Howarda podratowują film bez tego 4/10. Niezłe w kinie i w piątkowe wieczory jak chcecie odpocząć i nie rażą go błędy logiczne to film dla was. Reszcie odradzam.
co do roli hanksa to mi tez kompletnie tam nei pasowala...w prawdzie nie zagral tak zle, ale lepszy by zrobilo efekt dgyby gral aktor nieznany nikomu...to ze ten film wzbudzi wiele kontrowersji bylo nieuniknione i mi sie on ogolnie nie podobal jesli chodzi o efekty...no i sama tresc...kompletnybezsens
Zgadzam się z opiniami, wyjątkowo słaby film, na dodatek do bólu hollywoodzki.
Zabolało mnie ,że często przeinaczano fakty z książki.Niektórzy aktorzy źle dobrani.Scena kiedy Hanks mówi Sophie ,że jest potomkiem Jezusa śmieszy.Ale ogólnie rzecz biorąc film dobry ,ale do książki się nie umywa(zauważyłem ,że ludziom ,którzy nie przeczytali książki film bardzo się podoba)
jakos nei czytalam ksiazki a i tak film byl kiepski wg mnie...
No tak...podobno z tego filmu trzeba sie wyspowaidać, oglądanie go ejst grzechem i wogóle nei powinno sie na niego iść...och..czego Ci ludzie nie wymyślą...
A cóż w tym śmiesznego? Zamiast wzywać do bezsensownych bojkotów, nakłaniają ludzi do skonfrontowania filmu z ewangelia, co w kraju w ogromnej większości katolickim, na pewno się opłaci.
warsadal napisał(a):A cóż w tym śmiesznego? Zamiast wzywać do bezsensownych bojkotów, nakłaniają ludzi do skonfrontowania filmu z ewangelia, co w kraju w ogromnej większości katolickim, na pewno się opłaci.

Gdyby film byl w jakims stopniu produkcja naukowa/dokumentalna ok. Ale jesli,ktos(a w tym przypadku kler) za takowa bierze zwykly film sensacyjny,ktorego w ksiazkowym pierwowzorze Brown nie okreslal naukowym to dziwie sie ksiezą,ze zamiast bagatelizowac sprawe tylko jeszcze bardziej reklamuja film.
Polimera napisała za pierwszym podejściem:
Cytat:mnie sie bardzo podobal
za drugim:
Cytat:kompletnybezsens
za trzecim:
Cytat:film byl kiepski wg mnie

Wygląda na to, że mamy przed sobą bardzo opiniotwórcze forum...
mal napisał(a):Polimera napisała za pierwszym podejściem:
Cytat:mnie sie bardzo podobal
za drugim:
Cytat:kompletnybezsens
za trzecim:
Cytat:film byl kiepski wg mnie

Wygląda na to, że mamy przed sobą bardzo opiniotwórcze forum...

Ujęłabym to inaczej, ale mi nie wypada.
Stron: 1 2