Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: JAK LUBICIE MONTHY PYTHON'a...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
nimdraug napisał(a):przez emule namierzaja, a potem Ci robią kontrolki

tak na marginesie - zna ktoś OSOBIŚCIE kogoś komu by pały zrobiły wjazd na chate i rewizje kompa? Bo coś mi się mocno wydaje że te kontrole to jedna wielka ściema.
Prawda jest taka, że jakby mieli każdego użytkownika p2p zamknąć/wymandacić/cokolwiek, to pewnie 80% użytkowników netu musieliby przepatrzeć. Bądź co bądź, na polibudzie w stolicy zrobili najazd i było kolorowo. Kompy przez okno leciały Angry
Tomash napisał(a):
nimdraug napisał(a):przez emule namierzaja, a potem Ci robią kontrolki

tak na marginesie - zna ktoś OSOBIŚCIE kogoś komu by pały zrobiły wjazd na chate i rewizje kompa? Bo coś mi się mocno wydaje że te kontrole to jedna wielka ściema.

To nie ściema. Gadałem ze swoim informatykiem. Powiedział mi, że najazdy są i to nawet regularne. Z tym, że podobno to są najazdy raczej tylko na firmy. Przychodzą niezapowiedzianie pałkarze, pokazują nakaz, wbijają się do firmy i każą wszystkim natychmiastowo odejsc od kompa (wiec wyrzucenie kompa za okno odpada : P). No i biorą je na sprawdzenie, albo informatyk wkłada pendriva ze specjalnym oprogramowaniem i sprawdza czy programy zainstalowane na kompie są licencjonowane.
Natomiast jeśli chodzi o zwykłych użytkowników, to muszą oni sobie odpowiednio "zasłużyć", żeby dostać taki mandat. Jakiś czas temu była akcja z jakimś słynnym niemieckim DJejem, który miał tych mp3ek na kompie NAPRAWDĘ od groma i dostał kolosalny mandat. Mimo wszystko zdaje mi się, że gość po prostu w jakiś sposób wpadł. Nie wiem, władze go nie lubiły i postanowiły się nim zająć czy coś. No i tak samo z innymi użytkownikami. Raczej pałki każdemu by nie wlepiali mandatów, bo by musieli chyba ogłosić 10krotny pobór informatyków, żeby to wszystko ogarnąć Big Grin
Zoltan napisał(a):Natomiast jeśli chodzi o zwykłych użytkowników, to muszą oni sobie odpowiednio "zasłużyć", żeby dostać taki mandat

też tak mysle, przecież jakby mieli każdego sprawdzać to WSZYSCY by poszli siedzieć Laughing
Panie Moderator,nie rób pan offtopa Surprised
Siedzieć nie, ale grzywna w wysokości ok. 100 zł od każdej mp3 daje kolosalną sume. Wspomnialem wcześniej o tym, że kolo musiałby sobie zasłużyć. Bynamniej nie chodzi o to, że ten co ma 20 empetrójek na kompie może czuć się bezkarnie, a ten co ma 2000 juz ma przejebane. Tu chodzi o coś innego, ciężko mi to określić. Na przykład chłop coś ukradł i nie ma na to dowodów, to wiedząc, że typek ma tyle mp3ójek na kompie można mu przynajmniej w ten sposób dupe obrobić.

Ach racja, sorry za offtop Big Grin
Stron: 1 2 3