Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Van Helsing
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jak tam wrażenia po obejrzeniu filmu [no zakładam, że go widzieliście].
Jak dla mnie całkiem niezły, ale momentami jest spieprzony - czyli mógłby być lepszy ... Noo może kolejne części, bo takie mają być, będą lepsze ...

Najlepsza scena? - Osobiście najbardziej podobała mi się scena z urwiskiem.

Ale muszę przyznać, że aktorzy są dobrani całkiem nieźle ;]
pod względem wykończenia postaci i scenografi ten film jest nieziemski, całkiem dobre są też texty... niestety fabuła jest ghrrrrr........no właśnie
powodem tego nie jest jakby mogło się pozornie wydawać komercyjny rodowód scenarzysty (Sommers), ale zupełnie inna sprawa....
....Sommers przeją projekt od innej ekipy która chciała zrobić sequel Drakuli z 1992 roku (gra Hopkins), Sommers zmienił całkowicie scenariusz, i teraz się pojawia problem bo w orginale akcja toczyła się miejwięcej tak: Abraham van Helsing (bo tak brzmiało jego imię w org.) jest na służbie watykanu i pozbywa się vampirów, strzyg i upiorów, dostaje zlecenie na drakule, na końcu gdy ma go już pokonać drakula wyjawia mu sekret, okazuje się że Papież jest jeszcze potęrzniejszym vampirem i wynają Helsinga żeby się pozbył jego konkurentów, i teraz Helsing biegać miał po watykanie i pokolei wbijać kołki w serca kleru a nakońcu zmierzyć się z papieżem......
......no ciekawe kto ich nakłonił do przerubki scenariusza....Smile

Anonymous

Van Helsing to nie przeróbka filmu z hopkinsem, ale film oparty na książce kolesia z XVIII wieku! I tam żaden papież nie był żadnym wampirem! A według mnie film był cienki, a 98% scen zdecydowanie przesadzonych. podobała mi się jedynie maszynowa kusza Smile.
Jak dla mnie film był niezły. Dawno nie widziałem filmu fantasy w tych klimatach, który wogóle by sobą coś reprezentował. Prawdą jest, że od strony technicznej film wypadł lepiej niż od strony merytorycznej no ale cóż. Dużo akcji, wilkołaki, wampiry, frankenstein.. czego chcieć więcej.

Najlepsza scena to polowanie na werewolfa w Transyvanii na początku filmu. \m/

Anonymous

do Spidero:
Abraham van Helsing pojawiał się w kilku książkach a ten film to nie jest żadna adaptacja książki tylko zupełnie nowa wymyślona historia!!!
A taki scenariusz istniał, i na początku to miał być sequel drakuli z Hopkinsem!!!! niewidziałeś żałuj...ale istniał....poczytaj sobie trochę w necie o produkcji helsinga to się przekanasz.....
A widzieliscie Van helsing :Londyńskie Zadanie ???????? Film animowany , ale ma sój klimat . Polecam. Najlepiej obejrzyc go przed właściwym Van Helsingiem :!: :!: Tongue
Spidero napisał(a):Van Helsing to nie przeróbka filmu z hopkinsem, ale film oparty na książce kolesia z XVIII wieku! I tam żaden papież nie był żadnym wampirem! A według mnie film był cienki, a 98% scen zdecydowanie przesadzonych. podobała mi się jedynie maszynowa kusza Smile.

Wg. mnie film absolutnie nie był cienki, a co do kuszy... Nie maszynowa, tylko samorepetująca Wink
Nudny. Ledwo do końca wytrzymałam. Prosty i zbyt klarowny. Spodziewałam się czegoś lepszego.
Pozdrawiam.
Nie mogę zdzierżyć jednego.... Po co wydawać kupę szmalu na nakręcenie filmu słabego lub przeciętnego skoro można za tą samą cenę nakręcić naprawdę dobry film?
Van Hellsing ma świetny, mroczny klimat, ciekawych aktorów, ciekawy pomysł.... ale... mimo wszystko, moim zdaniem film jest mocno przeciętny i przesadzony.
Mogło być lepiej.
Najbardziej denerwowały mnie oklepane dialogi i niemożliwie niemożliwe do wykonaia wyczyny bohaterów(gdyby jendak wzięto pod uwagę zasady fizyki, film nabrałby smaczku) Szkoda takiego wspaniałego klimatu...

W serduszko zabolał mnie też motyw wampirzych dzieci w postaci paskudnych "nietopyrzy"... Pomysł, owszem ciekawy.... ale ja już tak mam, że zawsze ublewam kiedy z wampirów robi się bezmózgie potwory, albo obleśne bestie....
A ja mysle ze od samego filmu lepsza jest jego parodia- Van Helthing :
http://www.newgrounds.com/portal/view/188865
To narazie dopiero pierwsza część.
Trochę sie ładuje ale warto czekać.
film mi sie nie podobal - ale z checia dalbym sie ugryzc tym wampirzycom Smile naprawde fajne Surprised Surprised Surprised
Mi sie podobał Big Grin szczególnie momenty zmiany w wilkołaka Smile no i oczywiście sceny akcji (ta na samym początku jest chyba najlepsza)
Miałem wrarzenie że oglądam komedie nawet niezłą jeśli to miała być komedia?!?!?!?
Teraz trudno o dobry film grozy, horror czy inne tego typu Sad
Jedyne, co mi się w tym filmie podobało, to sceny walk. Fabuła nudna i za prosta.
ja sie z nikim nie zgodze, Laughing dla mnie film był beznadziejny i cholernie ndny
Stron: 1 2