No jak dla mnie to chyba Anders Nyström, znany rowniez jako Blackheim - oczywiscie w Diabolical Masquerade

Quorthon na Under The Sign Of The Black Mark Bathorego
Darkthrone na Ablaze In The Northern Sky
Amen...
mimo ze Bathorego cenie ponad wszystko... to qrwa... przeciez Quorthon nie umial ani spiewac ani "spiewac"... a nawet nie obrazajac nikogo (bo podkresle jeszcze raz ze cenie Bathorego ponad wszystko i wsrod 10 najlepszych plyt BM pewnie ze 3 plyty Bathorego by sie znalazly) to taki z niego byl wokalista jak z koziej dupy traba

spellbound napisał(a):mimo ze Bathorego cenie ponad wszystko... to qrwa... przeciez Quorthon nie umial ani spiewac ani "spiewac"... a nawet nie obrazajac nikogo (bo podkresle jeszcze raz ze cenie Bathorego ponad wszystko i wsrod 10 najlepszych plyt BM pewnie ze 3 plyty Bathorego by sie znalazly) to taki z niego byl wokalista jak z koziej dupy traba 
Facet - a ktory rasowy wokalista z kapeli blackowej ś p i e w a ??? Mowimy o gustownym i klimatycznym darciu ryja, a akurat imć Quorthon byl w tym dobry zwłaszcza na UTSOTBM i BFD, bo dopiero potem zaczął śpiewać. Jak chcesz pogadać o śpiewaniu to idź do działu pop-disco albo cuś innego. Powiedz czy wokaliści z Darkthrone, Burzum czy innego Mayhem śpiwają - to jest topic o "spiewie blackowym" czyli odpowiednim darciu ryja, nieprawdaż ? I w takich kategoriach to rozpatruję, bo w kategoriach ogólnometalowych to każdy z wymienionych w tym topicu wokalistów nie dorastał by do pięt Layne staleyowi, Chrisowi Cornellowi, gillanowi itp itd z wokalistów typowo rockowo - hard-rockowych. Amen qravva...
pani... nie wiem czy pani zauwazyla ale slowko spiew wzialem w " " - tzw cudzyslow co chyba troszke zmienia znaczenie tego slowka, nieprawdaz?
wiec jesli chodzi o darcje ryja to fakt... Nocturno Culto robi to calkiem przyjemnie dla ucha ale podtrzymam moja opinie ze z Quorthona taki wokalista (black metalowy) jak z koziej dupy traba

pozdro
Heh moj avatar jest nieco mylący - jestem on tak btw. Poza tym zdanie jest subiektywne i każdy ma swoje. Pozdro...
nie wiem czy juz ktos wymienil ale moznaby wspomniec jeszcze o pani Cadaveri'i - tak zeby nie sami faceci

Przemek87 napisał(a):CRONOS
hmmm.... chyba moglbym powtorzyc dokladnie to co nabazgralem pare postow wyzej na temat Quorthona