Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Riverside...?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
moze tym razem nie braknie biletów Big Grin
Pewnie zabraknie, bo zespół obecnie jest przecież bardzo popularny. To już nie to samo, co kilka lat temu, kiedy wydawali "Out Of Myself" i mało kto o nich słyszał.
Grrrr mam nadzieję zobaczyć tam ponownie Rzeszów...
Kamael napisał(a):Pewnie zabraknie, bo zespół obecnie jest przecież bardzo popularny. To już nie to samo, co kilka lat temu, kiedy wydawali "Out Of Myself" i mało kto o nich słyszał.

tzn chodziło mi o to że może teraz ja zdąże kupić bilet Big Grin
Szkoda, ze tak do dupy zaprezentowali sie na Masters, ale maja nauczke - nie grac na festiwalach
Mam taką, zakupiłam na koncercie. Były też inne wzory min. z okładką "Out Of Myself" ( zagraniczna wersja płyty)
zespół znam od dawna (nie osobiście oczywiścieWink i uważam, że jest wyjątkowy Big Grin tekstowo i muzycznie i wokalnie i całościowo Big Grin

Pozdrawiam
[Obrazek: riverside4.jpg]

Prace nad nowym albumem Riverside ruszyły już pełna parą. Aktualnie zespół kończy komponowanie premierowego materiału i już niedługo wchodzi do studia.

"Rapid Eye Movement", bo taki będzie tytuł kolejnego krążka, zapowiada się na najbardziej oniryczną część "Reality Dream Trilogy". Na płycie znajdzie się ponownie dziewięć kompozycji, a oprawą graficzną kolejny raz zajmie się Travis Smith. Planowana data wydania albumu to wrzesień 2007, pod skrzydłami Inside Out na świecie i Mystic Production w kraju.

Nowe kompozycje będzie można usłyszeć już wkrótce na trzech koncertach zespołu:

28.03.2007 - Zabrze, "Wiatrak"
30.03.2007 - Holandia , Ittervoort , "C.C. de Mortel"
31.03.2007 - Niemcy, "Rüsselsheim", Das Rind
Warto zwrócić uwagę jak fani progresywnego grania oceniają płyty Riverside. Lista obejmuje wszechczasy więc pozycje 23 SLS (wyżej niż Ściana Floydów i niż wiele innych uznanych klasyków) i 93 OOM to baaardzo wysokie miejsca wskazujące iż nasz rodzimy Riverside jest chyba najbardziej znaną na świecie polską kapelą

http://www.progarchives.com/top-prog-alb...opular=500
ale i tak do Induktorów nie mają startu Big Grin
buubi napisał(a):pozycje 23 SLS (wyżej niż Ściana Floydów

nie znam sie szczegolnie na tej muzie ale to chyba jaja jakies sa
Jaja nie jaja,wiadomo co mozna sobie z tymi wszystkimi rangingami zrobic:>

Yogurt napisał(a):ale i tak do Induktorów nie mają startu
W polskim progresie NewBreed Kill
akurat Ściana jest cieńka Wink... ale wziąwszy pod uwage tą liste jako całość to tak, to są ewidentne jaja Wink
buubi napisał(a):akurat Ściana jest cieńka Wink

Wreszcie ktoś to napisał Big Grin
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9