Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Soundtracki z gier komputerowych
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
ofkorz muza z wszystkich produkcji crpg Black Isle, GTA VICE CITY(V rock rullz =) SW: Republic Commando, Halo, Dungeon Siege i C&C RA obie czesci ; D
oho - zapomniałbym o muzyce ze Starcrafta - każda z 3 ras miała swój temat muzyczny dokładnie odpowiadający i obrazujący ich istotę... Ahhh Zergowie Smile
Zna ktoś przypadek by na potrzeby jakiejś gry nagrano jakiś metalowy/rockowy soundtrack (już obojęnie czy przez jakiś band czy nie) ??? Ogólnie to taka muzyka rzadko gości w grach komputerowych (chyba, że jak w GTA czy THPS w postaci "zwykłych utworów" a nie typowej ścieżki)...
MaFFej napisał(a):Zna ktoś przypadek by na potrzeby jakiejś gry nagrano jakiś metalowy/rockowy soundtrack (już obojęnie czy przez jakiś band czy nie) ??? Ogólnie to taka muzyka rzadko gości w grach komputerowych (chyba, że jak w GTA czy THPS w postaci "zwykłych utworów" a nie typowej ścieżki)...

O ile pamietam to chyba do Quake'a 2 sonic mayhem nagrywalo sciezke Smile
statekx napisał(a):O ile pamietam to chyba do Quake'a 2 sonic mayhem nagrywalo sciezke Smile

No fakt... skleroza... choć to jest raczej industrial :] ... no i jeszcze w Q3 też jest soundtrack Sonic Mayhem... na 'jedynce' w muzyce maczał palce chyba Trent Razor (albo i całe NIN, sam już nie wiem). No i w Domm'ie III za muzykę miał być odpowiedzialny Trent - nie wiem tylko czy to wypaliło, jestem do tyłu z grami od kilku ostatnich lat Smile . A o tym Quake'u zapomniałem może dlatego, że bo Quake nie lubię (Unreal Rulezzz... 8) )... Wink
Mało gram w gry ale jak już coś to muzyka z "Diablo II" Big Grin 8)
White Rabbit napisał(a):muzyka z american Mc' Gees Alice - cudo! Smile

Wspaniała muza.Idealnie pasuje do klimatu tej gry.
Gram tylko w GTA2, więc za dużo tu nie napiszę
widze Diablo2 - popieram Wink klimat i w ogóle Wink chociaz to co walneli w dodatku "Lord of Destruction" to straszna żenada Evil or Very Mad . Bez klimatu, bez wyczucia, bez szans na spodobanie sie graczowi i słuchaczowi :?

A jeśli już mówimy o majstersztykach soundtrackowych - DIABLO (czesc pierwsza) tam dzieki muzyce i dzieki klimatowi gry naprawde można było się bać chodząc po Katakumbach i poczuć (uwaga!) klimat Opetha chodząc po mieście (nie wiem czy wtedy Opeth istniał, ja w każdym razie wtedy jeszcze gnojem byłem i nie znałem) Big Grin W ogole muzyka wspaniała, a to co zrobili z klimatem w D2 to po prostu czosnek o kulistych kształtach. Tylko muzyka ratuje całość (a ja ją musze wyłączać bo na moim czołgu z prockiem 300mhz... ech, domyślcie sie jak wygląda duel z czarką przy pingu 500 Tongue)

No i niezapomniany Fallout Big Grin Wspaniałe ambientalne klimaty (przynajmniej w dwójce, z jedynki nie pamietam (możliwe ze mi wieża poszła sie bawić gdzie indziej jak w to ciupałem Tongue), a "Tactics" jeśli dobrze kojarze miało niezbyt rewelacyjny ST... w ogóle całe "Tactics" było niezbyt rewelacyjne Tongue)
Dobra ja tez napisze moje ulubione sountracki:
-Painkiller (całość!)
-Tony Hawk Underground 1 i 2 (tylko Punk,Rock,Metal)
-Tony Hawk 4 (tylko Punk, Rock, Metal)
-no i GTA Vice City (stacja V-rock)
-zapomnialbym! seria Silent Hill!!!
-i Need for Speed: Underground(ale tylko troche)
-i tak jaby ktos znal-Blood (POLECAM WSZYTSKIM!)
Do "Prince Of Persia:Warrior Within" soundtrack nagrał podobno Godsmack...musze zagrać i sprawdzić jak sie chłopaki spisali Laughing
Ostatnio zaczęłam grać w Psychonautów i muzyka jest w niej bardzo ciekawa.W każdym umyśle jest inna muza odpowiadająca klimatowi tego właśnie umysłu.Cudo.
Big Grin
Rockowa wersja Jingle bells z Serious Sama 2 wymiata 8) Na ostatnim etapie gry też jest zajebista muza - ciary przebiegają
Bede orginalny Kroniki Czarnego Ksiezyca tam muzyka byla najlepsza jak ktos nie zna niech pogra nawet jelsi nie lubi tego typu gier 8)
Ja myślę, że najlepsze soundtracki do gier są w grach na podstawie filmów (jeżeli oczywiście w filmie też jest dobras muzyka bo zazwyczaj jest też ona w grze) oraz w serii gier "Tony Hawk"
(w Tony'm Underground'ie 2 jest nawet kawałek "Metallica - Whiplash" z pierwszej płyty "Kill 'Em All" ;])
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8