02-13-2005, 11:39 PM
02-13-2005, 11:43 PM
YES!!!! No oczywiście że Blood mój kochany 8)
<Tuomasss> Powiedz mi jeszcze, jaki tytuł ma film - cytat nr 8, z którego pochodzi mnóstwo tekstów i motywów zawartych w Blood.
PS. Seasons in the Abyss to genialny album 8)
<Tuomasss> Powiedz mi jeszcze, jaki tytuł ma film - cytat nr 8, z którego pochodzi mnóstwo tekstów i motywów zawartych w Blood.

PS. Seasons in the Abyss to genialny album 8)
02-13-2005, 11:49 PM
Pojęcia nie mam co to za film
Może: From dusk till dawn? To czysty strzał, bo nawet filmu chyba nie widziałem :?
Ale w Blood swego czasu pykałem ostro. Zwłaszcza w część pierwszą, miała lepszy klimacik niż dwójka.

Ale w Blood swego czasu pykałem ostro. Zwłaszcza w część pierwszą, miała lepszy klimacik niż dwójka.
02-13-2005, 11:52 PM
W pierwszą część grałam mało...(chyba za młoda byłam na takie gry
) Ale mocno kibicowałam bratu
A część 2 też jest piękna, a czy ma gorszy klimat? Może, ale pikseloza tak oczu nie rani
Zresztą, mam teraz część 1 na kompie i mam zamiar się za nią porządnie zabrać..
A ten film to nie From Dusk Till Dawn....Cudny, dla mnie klasyka

A ten film to nie From Dusk Till Dawn....Cudny, dla mnie klasyka

02-14-2005, 06:12 PM
Prisca i Balthor, podajcie jakieś podpowiedzi, bo nie mam zielonego pojęcia z jakich filmów są te cytaty 

02-14-2005, 07:13 PM
Moj cytat podczas filmu moze nie rzucac sie w oczy, ale razem z kumpela razem go podchwycilysmy, jakoś tak nam sie skojarzyl.
A pochodzi ze stosunkowo nowego filmu, o ile sie nie myle jeszcze powinni go grac w kinie. No i raczej dla mlodszych widzow (no cooo nudzilo nam sie, a Kubusia i HeFtalumpów juz nie puszczali
)
A gra w nim słynny aktor komediowy, którego ja osobiście nie lubię - no ale kwestia gustu
A pochodzi ze stosunkowo nowego filmu, o ile sie nie myle jeszcze powinni go grac w kinie. No i raczej dla mlodszych widzow (no cooo nudzilo nam sie, a Kubusia i HeFtalumpów juz nie puszczali

A gra w nim słynny aktor komediowy, którego ja osobiście nie lubię - no ale kwestia gustu

02-14-2005, 07:23 PM
Aaaa to pewnie Lemony Snicket...którego jeszcze nie widziałam
Warto na to iść? I poproszę kolejną zagadkę...
A na Hefalumpy miałam iść z koleżanką, ale jednak wybrałyśmy Klątwę

A na Hefalumpy miałam iść z koleżanką, ale jednak wybrałyśmy Klątwę

02-14-2005, 07:37 PM
Lecimy dalej:
17. "Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ją ma."
18. "Z gnatem w ustach wymawia sie tylko samogloski"
19. "Dobry duchu renowacji zwróć nam siły po libacji"
((;
17. "Opinia jest jak dziura w dupie, każdy ją ma."
19. "Dobry duchu renowacji zwróć nam siły po libacji"
((;
02-15-2005, 03:07 PM
14. Roberta Sparow(jesli ogladalas zrozumiesz o co chodzi)
15. film o pewnym hotelu, a cytat z samego poczatku
15. film o pewnym hotelu, a cytat z samego poczatku
02-15-2005, 03:21 PM
6 - chyba "Robin Hood - Faceci w rajtuzach"
02-15-2005, 03:53 PM
Acrid napisał(a):Lecimy dalej:Fight club?

02-15-2005, 03:55 PM
Yeap, Podziemny Krag (; Gratzy, w nagrode mozesz mnie wymiziac jak sie spotkamy 

02-15-2005, 05:34 PM
Niemożliwe, żeby nikt nie znał filmu spod nr 8 :?
Powtarzam cytat i podaje podpowiedź:
8. This is my BOOMSTICK! (Chodzi mi właściwie o trylogię, z czego cz. 2 była remake'iem cz.1 , cz.3 była już bardziej komediowa niż horrorowata. Kolejna podpowiedź - Necronomicon. I ostatnia - opętana ręka, którą odcina sobie główny bohater była jednym z kilku motywów wykorzystanych później w grze Blood)
No teraz MUSI ktoś zgadnąć
Powtarzam cytat i podaje podpowiedź:
8. This is my BOOMSTICK! (Chodzi mi właściwie o trylogię, z czego cz. 2 była remake'iem cz.1 , cz.3 była już bardziej komediowa niż horrorowata. Kolejna podpowiedź - Necronomicon. I ostatnia - opętana ręka, którą odcina sobie główny bohater była jednym z kilku motywów wykorzystanych później w grze Blood)
No teraz MUSI ktoś zgadnąć

02-15-2005, 05:38 PM
Evil Dead? (; Wygralem mizianie? 

02-15-2005, 05:43 PM
No nareszcie ktoś odgadł, ale po takiej ilości podpowiedzi to możesz być jedynie miziany lisią pytką (<-a kto powie z czego TO jest cytat??
Pewnie nikt nie słyszał o Legendzie Pięciu Mendów...)