02-17-2005, 10:58 PM
02-17-2005, 11:03 PM
Zatykanie uszy palcami to nie jest dobry pomysł: mamy wtedy zajęte ręce i obniżoną sprawność bojową. Najlepiej udać się do sklepu ze sprzętem muzycznym i dokonać zakupu stoperów do uszu.
02-17-2005, 11:05 PM
...ale zawsze w ostateczności pozostaje nam ser... nigdy nie praktykowałam, ale na "Allo! Allo!" działało... może więc ser nie jest taki zły?
A co do RM... wykończmy ich jak najszybciej... oni rzeczywiście chcą się dostać do rządu...
A co do RM... wykończmy ich jak najszybciej... oni rzeczywiście chcą się dostać do rządu...
02-18-2005, 12:01 AM
Ja dzis slyszalem bardziej prawdopodobna wersje kanii galilejskiej niz to sie na ogol podaje:
Jest ranek, wszyscy goscie na weselu zdychaja zkacowani, nagle ktos wychodzi spod stolu i jeczy:
-wody! niech ktos przyniesie wody!
Odzywa sie jezus
-Ja przyniose.
Na to ktos w oddali
-Nie!Tylko nie on! Bo znowu przyjdzie z winem!
Czyz nie lepsze? :]
Jest ranek, wszyscy goscie na weselu zdychaja zkacowani, nagle ktos wychodzi spod stolu i jeczy:
-wody! niech ktos przyniesie wody!
Odzywa sie jezus
-Ja przyniose.
Na to ktos w oddali
-Nie!Tylko nie on! Bo znowu przyjdzie z winem!
Czyz nie lepsze? :]
02-18-2005, 05:00 PM
Tuomasss napisał(a):Zatykanie uszy palcami to nie jest dobry pomysł: mamy wtedy zajęte ręce i obniżoną sprawność bojową. Najlepiej udać się do sklepu ze sprzętem muzycznym i dokonać zakupu stoperów do uszu.
Nie , mu musimy mieć kosmiczny sprzęt ...

02-18-2005, 06:45 PM
Saul Hudson napisał(a):Nie , mu musimy mieć kosmiczny sprzęt ...Jak będziemy mieli ręce w uszach , to wynajmiemy sobie syberyjskiego szympansa , który będzie nam służył jako ręce ...
a nie sądzisz, że gibon byłby lepszy?

02-19-2005, 02:09 PM
Albo zmutujmy stokrotki z pietruszkami .... 

02-19-2005, 10:48 PM
- Wy tak ciągle mówicie, że ona była zawsze dziewica.
- Tak, proszę pana.
- To ja jej strasznie współczuję.
hehe
dobre dobre
buhehehe
Niee no Rydzyk naszym autorytetem, nie ma to tamto...... wszędzie tylko ten Szatan i Szatan.... no szlag by go trafił 
- Tak, proszę pana.
- To ja jej strasznie współczuję.
hehe
dobre dobre

03-10-2005, 04:41 PM
Dostałem to na GG:
Cytat:Uwaga wszyscy chcacy wesprzec Radio Maryja!1. W urzedach pocztowych znajduja sie specjalne druki o nastepujacej tresci:
Cel Radio Maryja
Dar dla Radia Maryja w Toruniu
Bank Pocztowy SA I oddzial w Toruniu 131263-61580-27006-100-0/0
2. My, katolicy, bierzemy taki druk do reki!
3. Wypelniamy go na kwote 1 grosza i wysylamy na rzecz Radia Maryja.
4. W urzedzie moga nie chciec przyjac jednego grosza, ale wtedy trzeba sie klocic, bo pocztowcy nie maja prawa odmowic przyjecia naszego wsparcia na rzecz naszej ulubionej stacji radiowej.
5. Za nami staje nasz kolega i tez wplaca 1 grosz. (UWAGA: Nie placimy nic za przezkaz, poniewaz placi za niego odbiorca - taka jest umowa radia z poczta!).
6. Za naszym kolega staje jego kolega i rowniez wplaca 1 grosz.
7. Powtorzyc punkt 6 mozliwie wiele razy.
8. Dla przykladu: 120 znajomych, to 120 groszy. Kazdy wplaca 3 razy, czyli 360 groszy (3,60 PLN)
9. Za kazdy z przekazow Radio Maryja placi poczcie oplate ok 3,60 PLN - 3,60 x 360 = 1296 PLN, oplaty pocztowej zaplaconej przez radio
Na ile wspomoglismy radio? 1296 PLN odjac wplacone przez nas 3,60 PLN, daje 1292,40 PLN dlugu Radia Maryja dla poczty Czyz to nie wspaniale?
I Ty mozesz wspomoc rozglosnie!
PS. Wspomagac Radio Maryja moga rowniez niewierzacy.
03-10-2005, 04:45 PM
The_hanged_man napisał(a):Dostałem to na GG:1.Stare
Cytat:Uwaga wszyscy chcacy wesprzec Radio Maryja!1. W urzedach pocztowych znajduja sie specjalne druki o nastepujacej tresci:
Cel Radio Maryja
Dar dla Radia Maryja w Toruniu
Bank Pocztowy SA I oddzial w Toruniu 131263-61580-27006-100-0/0
2. My, katolicy, bierzemy taki druk do reki!
3. Wypelniamy go na kwote 1 grosza i wysylamy na rzecz Radia Maryja.
4. W urzedzie moga nie chciec przyjac jednego grosza, ale wtedy trzeba sie klocic, bo pocztowcy nie maja prawa odmowic przyjecia naszego wsparcia na rzecz naszej ulubionej stacji radiowej.
5. Za nami staje nasz kolega i tez wplaca 1 grosz. (UWAGA: Nie placimy nic za przezkaz, poniewaz placi za niego odbiorca - taka jest umowa radia z poczta!).
6. Za naszym kolega staje jego kolega i rowniez wplaca 1 grosz.
7. Powtorzyc punkt 6 mozliwie wiele razy.
8. Dla przykladu: 120 znajomych, to 120 groszy. Kazdy wplaca 3 razy, czyli 360 groszy (3,60 PLN)
9. Za kazdy z przekazow Radio Maryja placi poczcie oplate ok 3,60 PLN - 3,60 x 360 = 1296 PLN, oplaty pocztowej zaplaconej przez radio
Na ile wspomoglismy radio? 1296 PLN odjac wplacone przez nas 3,60 PLN, daje 1292,40 PLN dlugu Radia Maryja dla poczty Czyz to nie wspaniale?
I Ty mozesz wspomoc rozglosnie!
PS. Wspomagac Radio Maryja moga rowniez niewierzacy.
2.Była już o tym mowa
3.Nieakatualne

03-15-2005, 04:35 PM
no ziomie brawa sie należą jestem pod wrażeniem...szok_nie wiedziałem ze mają takie teksty....
03-15-2005, 05:14 PM
No to Was zaskocze. Interesuje sie co nieco polityką i róznymi takimi, a RMR wzbudziło me zainteresowanie,m gdyyż stosuje tzw. terroryzm medialny. Czytam na ten temat w internecie, mam kilka stron, które stale odwiedzam, nie sa to strony jakichś tam debili, którzy najeżdżają na radio, bo taka moda, ale są to osoby wykształcone i przede wszstkim majace jakieś pojecie o tym radiu, Swoje opinie przedstawaiaja w sposób obiektywny, i nie chodzi im jedynie o szkalowanie. Tam właśnie przeczytałąm, że cytyaty, które tu widziałąm, pochaodzą z tygodnika Fakty i Mity, który je spreparówał, gdyż takie słowa nie padły na antenie, co wiecej, nie istnieje nawet o. jerzy! Chcieli zaszpanować, a się nie udało. Więc te teksty są nie dokońca prawdziwe, niektóre maja prawdziwe fragmenty, ale sens ostał całkowicie zmieniony. Jaka szkoda, co nie?
Pozdro

Pozdro

03-15-2005, 05:21 PM
Zamiast szukać stron z cytatami, lepiej ściągnąc któreś z "rozmów niedokończonych" z archiwum RM(bezpłatne) ja przesłuchałem bodajże 4 czy 5(każda trwa kilka godzin) i dosłownie ZAWSZE było coś o Żydach, masonach, wrogach kościoła... temat RM początkowo wydaje się zabawny, ale jeśli się o tym poczyta, troche posłucha, to już przestaje to być śmieszne a staje się straszne :?
03-17-2005, 09:25 PM
A ja to wszystko podsumuje: Radio Maryja Rządzi ! Ma miłość do tego radia nie zna granic, i dla Ojca R. utne sobie rękę i mu wyślę ! A za każdy taki telefon/list/topic o radiu maryja będę ucinał sobie następną częśc ciała... dla Boga... to będzie moja ofiara za te zagubione dusze !!
(jak ja sie poswiecam, no nie?)
03-17-2005, 10:07 PM
Splash napisał(a):A ja to wszystko podsumuje: Radio Maryja Rządzi ! Ma miłość do tego radia nie zna granic, i dla Ojca R. utne sobie rękę i mu wyślę ! A za każdy taki telefon/list/topic o radiu maryja będę ucinał sobie następną częśc ciała... dla Boga... to będzie moja ofiara za te zagubione dusze !!
Słusznie czynisz, bracie, i pamiętaj, trzeba siać, siać....