Nie można zamieścić bo po pierwsze jak już napisał Acrid to jest top 10 klasycznego rocka a nie grunge'u,thrashu czy czegoś jeszcze, a po drugie Nirvana nie przyczyniła się tak do rozwoju ciężkiej muzyki jak Led Zeppelin czy Deep Purple

Według mnie największy wkład mieli Black Sabbath... chociaż inne zespoły też dały dużo, to i tak Black Sabbath będzie mialo zawsze miejsce w mym sercu

Nigdzie nie jest napisane, ze to rock 'klasyczny', teraz juz rozumiem- ok, dzieki.
Moze Nirvana nie wniosla az takiego wkladu jak w.w. zespoly, ale do zbagatelizowania on nie jest
No dobra, ale to nie zmienia wzystko faktu, ze nie ma Pink Floydu... Szachrajstwo...
Kpina, nie szachrajstwo.
Ale w ogóle wszystkie te podsumowania i plebiscyty jakoś mnie nie ruszają...
Ale za to 'szchrajstwo; swietnie sie wypowiada-> ta zbitak 'szachr'...
Faktycznie jakies notowania... Muzyka to nie sport, ani hodowla owiec, zeby robic rankingi... Nie da sie ocenic obiektywnie...
Moim zdanie ten kto to układał jest wielkim fanem Zeppelinów

Aż 3 pieśni - które są rzezcywiście bosskie , ale jak się układa 1 dziesiątkę , to moze po jednej piosence z jednej kapeli , bo ciężko jest zrobić w sumie taką listę , zawsze będzie ktoś poszkodowany

Uwielbiam Ledów , ale jestem obiektywny i moim zdaniem jest ich tam za dużo - Schody do nieba wystarczą w top 10 , a jeśli chodzi o Nirvanę , to mnie jej tam niebrak . Zdenerwowałem się , że nie ma ani jednej piosenki Gunsów , bo na to zasługują - mówię to z pozycji słuchacza muzyki , a nie fana ....
byla pchła szachrajka

Zgadzam się z przedmówcami. Zdecydowanie brakuje Floydów, a za dużo jest Led Zeppelin. I dziwi mnie fakt, że w pierwszej 10 nie znalazł się "Black Sabbath" Sabbathów. A zresztą, to tylko rankingi. Dla mnie pierwsza dziesiątka wygląda zupełnie inaczej i nic tego nie zmieni

Wiadomo, każdy z nas ma taką swoją, osobistą listę, a takie różne plebiscyty wpływu na nią przecież nie mają.
No tak...kazdy mysli inaczej. jelsi chodzi o mnie to na pewno Led Zeppelin - Stairway To Heaven, Deep Purple - Smoke On The Water, Black Sabbath - Paranoid, AC/DC - Highway To Hell
zasługują,z eby znalesc sie w tej 10. Tylko na 1 miejscu zdecydowanie widziałabym Black Sabbath, albo przynajmnie na 2 za Led Zeppelin.
Na pierwszym miejscu uplasowałbym kawałek Queen'a

( dlatego,że to mój ulubiony zespół, A CO! ) Led Zeppelin z kawałkiem "Stairway ... " tuż za nim, "Paranoida" wogóle bym nie brał pod uwagę ... zresztą wielu dobrych kawałków tutaj się nie znalazło.
Kolega ACRID napisał
Tam jest sama klasyka! Moze oprocz pozycji nr 7,..
(;[/quote]
tutaj nie moge sie zgodzić z opinia że EAGLES to nie klasyka lub nie pasuje do tego zestawienia. Klasyka jest i to bardzo, lecz w Polsce zespół mało popularny. W 1999 roku ogłoszono że płyta EAGLES "The Greatest Hits 1971-1975" w USA rozeszła sie w nakładzie 26 milionów egzemplarzy, a zespół w sumie sprzedał całej dyskografii ok 56 milionów, a w 1998 został przyjety do Rock and Roll Hall Of Fame. No chyba choc jednym przebojem Hotel California sobie na to zasłuzyli.
hmmm mnie tu tez osobisice brakuje Gunsow...a Nirvana rzeczywiscie nie pasuje do tego zestawu...a ze sa 3 piosenki Lez Zeppelin to mi akurat pasuje...dla mnie jest to troche dziwne jezeli ktos nie zna Zeppow...a slucha rocka....
Zgadzam się z SHOX!'em co do zespołu Queen - wspaniały! Long Live the Queen !!
Do tej listy dodałbym The Doors, np "The End" lub "Break on through"; Pearl Jam "Even Flow" i "Jeremy"; The Who i np. "My Generation", Neil Young i "Keep on rockin' in the free world".
ja proponuję jeszcze coś King Crimson - na przykład Epitaph... świetny kawałek.