07-02-2006, 11:44 AM
Cytat:Proste - LZ to jest dobra kapela. Ale dziwnym trafem jej członkowie nieodmiennie wygrywają rankingi na najlepszych gitarzystów (ciekawe Wink )perkusistów (zabawne) basistów (śmieszne) i.t.d., mimo że de facto nimi nie są.Yhh ... z tym nie ma jak polemizować, bo takie rankingi z samego założenia są już żałosne i bez sensowne, a więc argument nieco z dupy. Ale wytłumacz mi, w jakim stopniu takie "cuś", umniejsza genialności danego muzyka?
Cytat:Do tego jeszcze najbardziej typowy kawałek tegoż, czyli najsłynniejszy niejako ich utworek- Stairway to Heaven, który jest po prostu świetną pół- balladą, ale na pewno nie, jak twoerdzi to niemały odsetek, często neiznających blizej rocka ludzi 'rockowy utwór wszechczasów'Argument taki jak wyżej - po prostu z dupy. Cóż ma jakiś ranking do świetności danego kawałka? Choć akurat w tym wypadku muszę się zgodzić, bo jaki ja mam stosunek do "Stairway ..." wszyscy wiedzą. Tyle, że ja swoją niechęć do "Schodów" potrafię w jakiś sposób właśnie uargumentować - czego nie czynisz Ty.
Cytat:a już solowka z tegoż to szczyt przereklamowania.Bzdura, jedyną rzeczą do której w tej kompozycji przyczepić się nie można to solówka. Większość przeciwników tego utwóru często w dyskusji to przyznaje. To tyle jeżeli chodzi o ReTuRn'a.
Lista ulubionych polskich zespołów? Hmm ... niech będzie:
1. Republika
2. SBB
3. Breakout
4. Dżem
5. TSA
6. Maanam
7. Riverside
8. Kult
9. Akurat
10. Voo Voo (świetny zespół, choć dopiero niedawno poznany)