05-21-2006, 09:55 AM
Dżemik napisał(a):Kamael napisał(a):Wiesz, a Ronaldinho opowiadał, że śnił o koszulce MU ;D, a potem trafił do Barcy. Wszystko to bajeczki, w który my głupi kibice mamy uwierzyć. Ich priorytety i marzenia zmieniają się zależnie od sytuacji i sumy kontraktowej - taka prawda, bo wyjątków jest niewiele.
To prawda, ale fakt, ze chlopak czeka na ruch Realu tyle czasu swiadczy o tym, ze nie blefowal i na prawde najbardziej chcialby grac w Madrycie. A ze Real ma teraz na glowie inne problemy, wiec najprawdopodobniej wybierze Machester. Swoja droga- chodza jakies sluchy co do innych transferow na Old Trafford? Berbatowa juz Wam sprzatnal Tottenham.
Berbatov podobno sam wybrał Tottenham, czego nie potrafię zrozumieć (bo to jednak mimo wszystko inna klasa i tradycja), ale wcale mnie nie martwi, bo jakoś nie widziałbym dla niego miejsca w drużynie - za wysokie progi.
Była mowa o Carricku, ale chyba sprawa upadnie, bo Ferguson stwierdził, że na Wyspach nie ma odpowiedniego piłkarza, który mógłby z powodzeniem zastąpić Keane'a. A szkoda, bo Carrick moim zdaniem też by się przydał, z Diarrą mogliby stworzyć naprawdę mocny środek pola, a trzeba jeszcze doliczyć Scholesa wracającego po kontuzji, a to mimo wieku ciągle przecież kluczowy piłkarz United. Mowa oczywiście jak wiadomo była o Riquelme, przymierzany był też Aldo Duscher z Deportivo (znany chyba najbardziej z faulu, po którym Beckham nabawił się ciężkiej kontuzji i prawie nie pojechał na mistrzostwa), dosyć dużo piszę się o wymianie Ruuda na Torresa i dopłaceniu przez MU jakiejś sumy, podobna koncepcja miała być z Szewą, ale tutaj chyba znów Chelsea nas wyprzedzi. Pisało się też o transferze Pascala Chimbondy z Wigan, ale po pierwsze jest drogi, a po drugie nie mam pojęcia po co nam kolejny obrońca. Poza tym bodaj Suazo - bramkostrzelny napastnik z Cagliari też był na celowniku klubu, ale dla mnie to raczej plotki, bo wątpię, by był to zawodnik na miarę MU.
Sir Alex przeciera też szlaki brazylijskie, podobno już podpisano umowy z jakimiś kilkunastoletnimi bliźniakami, a teraz stara się o Kerlona Moura Souzę - gwiazdę reprezentacji Brazylii U-17. Tylko, że on nie dostałby pozwolenia na pracę, więc pewnie zostałby wypożyczony do Hiszpanii.
No i oczywiście dochodzi jeszcze zakup bramkarza, bo Howard został wypożyczony do Evertonu, więc potrzebny byłby jakiś młody rezerwowy, bo wątpię, by nagle Ferguson chciał skorzystać z obecnych w klubie bramkarzy, którzy akurat są na wypożyczeniach.
Cytat:Imho akurat na mistrzostwa jechas powinien, ale jako 23 zawodnik. Charyzmy, serca i cech, jakie dobry kapitan miec powinien, odmowic mu nie mozna. To dobry duch kadry. Natomiast jesli chodzi o jego sytuacje w klubie.. Coz, nie kazdy jest Maldinim. Raul nie potrafi grac 20 sezonow na rownym poziomie i nie powinien w Madrycie konczyc kariery. Moze zmiana otoczenia by mu posluzyla?
Haha, słyszałem o opcji ataku w Liverpoolu Morientes - Raul ;D. Wcale by mnie to nie smuciło, byłby jeden rywal do mistrzostwa mniej ; ). Tak na poważnie jakoś nie chce mi się wierzyć, by Rafa rzeczywiście coś takiego planował. Obaj panowie już powinni dać sobie spokój z grą w tej klasy klubach.
Cytat:A rusek kupic Carlosa ma zamiar na 100%, bo juz zlozyl oferte.
Jeśli tak, to wcale mnie to nie smuci, a wręcz przeciwnie - miło będzie go oglądać na boiskach w Anglii - zawsze o tym marzyłem, ale liczyłem, że pojawi się w MU ; ).