05-03-2006, 11:52 AM
Dżemik napisał(a):Ambivalent napisał(a):Plyta ma zajebisty transowy klimat i znakomite brzmienie (szczegolnie perki).
Raczej standardowa robota Tagtgrena.Bez specjalnych zachwytow.
Cytat:Pojebalo ?Gdzie Ty tam slyszysz Kredki i DB ?
A gdzie Ty tam slyszysz doom? ;p Kredek nie ma. Ale Satyricon jak sam zauwazyles praktycznie nie gra juz black metalu. Gra taki wlasnie 'extreme metal' do ktorego obok DB zaliczaja sie wlasnie Kredki. A, ze Now, Diabolical podobny jest do DB mozesz sie przekonac po przesluchaniu tego najnowszego gniota Dimmu- Stromblast 2005. [chodzi mi o te bonusowe, nowe kawalki, ktore tak na marginesie, maja w sobie duzo wiecej diabla niz najnowszy Satyricon]
AD1 ) Tagtgrena ? On chyba nic nie robil z ta plyta.

Ad2) Doom w tepach utworow + ogolnie unaszacy sie transowy klimacik, surowizna, Celtic Frost, epickosc

Cytat:Dżemowi chodziło o "mentalne" podobieństwo do CoF oraz DB, chodzi o takie quasi-ekstremalne granie, pseudo-black. Chodzi o zwykłe danie ciała![]()
pseudo black ? LoL . Danie ciała ? mega LoL .
Cytat:Doom? Heee? Może dark... powiedzmy... na siłę... ale doom?
TAK, doom. A co to w ogole jest dark ? dark metal ? LoL
Cytat:Mnie ta monotoność nuży, wszystko zagrane na jedno kopyto. A perka? Ja tu nie widzę niczego nadzwyczajnego (chociaz szacunek dla Frosta - gość jest świetny, ale tutaj niczego nie pokazał).
Ciebie nuzy, mnie rusza. Taki lajf. Wlasnie pokazał bardzo duzo. Pokazał ,ze jest bardzo wszechstronny (ogolnie nie tylko w konkteksie tej plyty). A aranze sa barzdo dobre. Inne by tu nie pasowały.
Cytat:Nie no... wsysztko kwestia gustu ale jak dla mnie ten Satyricon to typowy usypiacz o komercyjnym zacięciu doprawiony czymś w stylu "industrialu bez elektroniki".
komercyjnym zacieciu ? he he he he moze jeszcze jakis nu metal tam slyszysz ? A z tym industrialem masz troche racji. Cos w Tym jest. I bardzo dobrze bo ja lubie industrial.