05-01-2006, 10:04 PM
Moje ulubione filmy to mieszanka sensacji,komedii i kina przygodowego. W mojej 21 znajdują się filmy z z ostatnich 5 dekad od połowy lat 60-tych do dziś. Oto mój wybór:
21.Ojciec Chrzestny(bez komebtarza)
20.Czas Apokalipsy(absolutny klasyk)
19.Obcy-8 pasażer Nostromo(przez goszinę nie było widać obcego,a jak się pojawił to wbił mnie do fotela. Arcydzieło Ridleya Scotta)
18.Blues Brothers(najlepszy film muzyczny w dziejach)
17.Star Wars Nowa Nadzieja(to zapoczątkowało nowy gatunek)
16.Indiana Jones i Zaginiona Arka(najlepsza rola Forda, wzór kina przygodowego)
15.Człowiek z Blizną(mój ulubiony film gangsterski)
14.Zły Mikołaj(najlepsza czarna komedia ostatnch lat)
13.Zabójcz Bron(niesamowity Gibson, z każdą częścią fabuła coraz głupsza, a film lepszy , coś takiego żadko się zgadza)
12.Sin City(genialne kreakcje Benicia Del Tora, Willisa i oczywiście Mickeya Rourkea i przede wszystkim wierność komiksowi Millera).
11.Czy leci z nami pilot?(rozpoczął bum na parodie)
10.Matrix(jedynka była wspaniała ten pomysł i wykonaie, ale 2i3 to totalne dno.Szkoda ideał był tak blisko)
9.Gladiator(kolejny popis Crowa i Scotta, to zakończenie to mistrzostwo świata. W amerykańskim filmie główny bohater umiera i nie można zrobić kontynuacji to się żadko zdarza(patrz Mission Impossible)
8.Szklana Pułapka(tylko zacytuje 10 milionów terrorystów , a ja trafiłem na takiego z małymi butami)
7.Parszywa 13(najlepszy film wojenny, ten humor i akcja)
6.Jackass the movie(tak śmieszne,żę aż boli)
5.Braveheart( tak jak Gladiator tylko lepszy)
4.Zielona MIla(wspaniał rola Toma Hanksa, aż chciało mi się płakać. Najlepszy dramat)
3.Pulb Fiction(złoty zegarek rządzi. Tarantino to geniusz,a Travolta zagrał rolę życia)
2.Zabawy z Bronią(jest na drugim miejscu, bo w dzisiejszych czasach dobry dokument to rzadkość, dlatego jest tak wysoko. Poza tym to świetne wykorzystanie tematu i kawał dobrego political fiction)
1.Tu może być dla niektórych niespodzianka.
Włoska Robota z 1969 roku(najlepsza komedia sensacyjna w dziejach. Wspaniały brytyjski humor, boskie pościgi mini coperami i kreacja Michaela Caina)
21.Ojciec Chrzestny(bez komebtarza)
20.Czas Apokalipsy(absolutny klasyk)
19.Obcy-8 pasażer Nostromo(przez goszinę nie było widać obcego,a jak się pojawił to wbił mnie do fotela. Arcydzieło Ridleya Scotta)
18.Blues Brothers(najlepszy film muzyczny w dziejach)
17.Star Wars Nowa Nadzieja(to zapoczątkowało nowy gatunek)
16.Indiana Jones i Zaginiona Arka(najlepsza rola Forda, wzór kina przygodowego)
15.Człowiek z Blizną(mój ulubiony film gangsterski)
14.Zły Mikołaj(najlepsza czarna komedia ostatnch lat)
13.Zabójcz Bron(niesamowity Gibson, z każdą częścią fabuła coraz głupsza, a film lepszy , coś takiego żadko się zgadza)
12.Sin City(genialne kreakcje Benicia Del Tora, Willisa i oczywiście Mickeya Rourkea i przede wszystkim wierność komiksowi Millera).
11.Czy leci z nami pilot?(rozpoczął bum na parodie)
10.Matrix(jedynka była wspaniała ten pomysł i wykonaie, ale 2i3 to totalne dno.Szkoda ideał był tak blisko)
9.Gladiator(kolejny popis Crowa i Scotta, to zakończenie to mistrzostwo świata. W amerykańskim filmie główny bohater umiera i nie można zrobić kontynuacji to się żadko zdarza(patrz Mission Impossible)
8.Szklana Pułapka(tylko zacytuje 10 milionów terrorystów , a ja trafiłem na takiego z małymi butami)
7.Parszywa 13(najlepszy film wojenny, ten humor i akcja)
6.Jackass the movie(tak śmieszne,żę aż boli)
5.Braveheart( tak jak Gladiator tylko lepszy)
4.Zielona MIla(wspaniał rola Toma Hanksa, aż chciało mi się płakać. Najlepszy dramat)
3.Pulb Fiction(złoty zegarek rządzi. Tarantino to geniusz,a Travolta zagrał rolę życia)
2.Zabawy z Bronią(jest na drugim miejscu, bo w dzisiejszych czasach dobry dokument to rzadkość, dlatego jest tak wysoko. Poza tym to świetne wykorzystanie tematu i kawał dobrego political fiction)
1.Tu może być dla niektórych niespodzianka.
Włoska Robota z 1969 roku(najlepsza komedia sensacyjna w dziejach. Wspaniały brytyjski humor, boskie pościgi mini coperami i kreacja Michaela Caina)