04-09-2006, 11:00 PM
R_amze_S napisał(a):Ambivalent napisał(a):Moze Ci sie nie podobac np. barwa, bo to kwestia indywidualna. Jestem w stanie to zrozumiec.Jestem pod wrazeniem,fani Manowar potrafią się wypowiadac kulturalnie...
Milo mi, choc juz chyba tu nie raz udowodnilem ,ze potrafie normalnie rozmawiac o Manowar.
Co do reszty:
Starałem sie podejsc bardziej obiektywnie do tematu ale oczywiscie w ostatecznym rozrachunku i tak decyduja indywidualne preferencje. Jak juz napisalem wczesniej: szanuje i rozumiem to ,ze cos Ci sie moze nie podobac w jego glosie, ze cos Cie moze irytowac itp. Ja tez np. nie lubie barwy wokalu Kotipelto ze Stratovariusa czy Cansa z Hammerfall ale nie powiem ,ze fatalnie spiewaja. To by byla bzdura.
Zeby to lepiej zobrazowac o co mi chodzi: to tak jabys zestawil (troche groteska polece ale co tam) Lemmiego i Pavarottiego. Mozesz lubic bardziej tego pierwszego, moze Ci lepiej pasowac do muzyki ale Pavarotti obiektywnie jest po prostu lepszy. Co nie znaczy ,ze od razu musisz go lubic, prawda ?
Co do falsetow - ciezka sprawa bo lubie zarowno ten bardziej klasyczny Halforda jak i ten "Gillanowy" Adamsa.
Z moca i siła jest tak jak z barwa - kwestia indywidualna. No chyba ,ze mierzyles w decybelach he he he.
btw. Pewnie w tej rozmowie ze swoja byla i tak kazde z was zostalo przy swoim, nie ?