03-30-2006, 01:22 PM
No, nareszcie coś o tym jednym z lepszych polskich zespołów ; ). Dla mnie absolutna klasyka. W sumie uwielbiam wszystko, co nagrali Lipiński i Brylewski, ale do Brygady mam szczególny sentyment. Napisałeś:
Słyszałeś "Live 81'"? 7 piosenek pochodzi z pierwszego koncertu Brygady (nagrane bez wiedzy zespołu), 4 z koncertu grupy z 3 września 1982 roku z klubu "Remont", a ostatni nagrano w galerii "Post" w pomieszczeniu obok klubu "Remont". Niezła ciekawostka. Nagrania nie są w nawet dobrej jakości, powiedziałbym nawet, że są to nagrania bardzo trve ;]. Jeśli nie znasz to poszukaj, ja jakiś czas temu dorwałem to w Empiku.
Cytat:Brygada Kryzys to moja ulubiona kapela tamtej fali punkowej.I ja chyba mógłbym się pod tym zdaniem podpisać. "Brygada Kryzys" w całości jest świetnym albumem, ale takie kawałki jak "Centrala", czy "Przestań śnić" to po prostu klasyka i tyle.
Słyszałeś "Live 81'"? 7 piosenek pochodzi z pierwszego koncertu Brygady (nagrane bez wiedzy zespołu), 4 z koncertu grupy z 3 września 1982 roku z klubu "Remont", a ostatni nagrano w galerii "Post" w pomieszczeniu obok klubu "Remont". Niezła ciekawostka. Nagrania nie są w nawet dobrej jakości, powiedziałbym nawet, że są to nagrania bardzo trve ;]. Jeśli nie znasz to poszukaj, ja jakiś czas temu dorwałem to w Empiku.