03-29-2006, 10:56 PM
No niech ci będzie
Są trafniejsze terminy, ale ja chciałem tylko obronić własne zdanie.
W każdym bądź razie jeśli ktoś chce nazwać Morphine zespółem neo-progressive rock to ma do tego podstawy. Nazywać tę muzykę fusion jazz lub jazz rock też jest właściwe, bo są do tego podstawy
.
Generalnie to bardzo trudno Morphine zaszufladkować w jakimś gatunku. Toż to jest muzyka bardzo ambitna, oryginalna, szczera, alternatywna. Twórcy mieli ogromny potencjał artystyczny, nie stali w miejscu, rozwijali się nadal (ciekawe co by było gdyby Sandman żył, pozpostali panowie grają chyba w Morphine Orchestra). Do tego Sandman pisał bardzo dobre teskty
Są trafniejsze terminy, ale ja chciałem tylko obronić własne zdanie.
W każdym bądź razie jeśli ktoś chce nazwać Morphine zespółem neo-progressive rock to ma do tego podstawy. Nazywać tę muzykę fusion jazz lub jazz rock też jest właściwe, bo są do tego podstawy
.Generalnie to bardzo trudno Morphine zaszufladkować w jakimś gatunku. Toż to jest muzyka bardzo ambitna, oryginalna, szczera, alternatywna. Twórcy mieli ogromny potencjał artystyczny, nie stali w miejscu, rozwijali się nadal (ciekawe co by było gdyby Sandman żył, pozpostali panowie grają chyba w Morphine Orchestra). Do tego Sandman pisał bardzo dobre teskty