03-05-2006, 10:40 AM
balzac napisał(a):Szkoda Odry, ale nie dziw że dostali baty jak kilku ważnych graczy odeszło a w ich miejsce przyszło paru legionistów (w większości tych z 3 ligiGdy oglądałem wczoraj skrót z meczu z Amicą to aż mi się żal zrobiło. Aż trudno uwierzyć jak wspaniali działacze spieprzyli najlepszą drużyną w Wodzisławiu od kilku lat i to tylko po to, by móc się pochwalić, że zwiększyli budżet klubu o milion złotych (tylko pytanie gdzie pozostała kasa za transfery, bo chyba sam Pawełek kosztował ponad połowę tej kwoty). To co wyrabiała obrona, jedna z lepszych w lidze w rundzie jesiennej (3 miejsce pod względem straconych bramek) wołało o pomstę do nieba, ale czego można się spodziewać kiedy sprowadza się Dudka, który najpierw przez pół roku nie grał w rezerwach Legii, a potem znalazł się w II lidze czeskiej ;/. Coś czuję, że to będzie drugi Czereszewski, ale obym się mylił.) nie mając większego ogrania czy doświadczenia w ekstraklasie. Jednak to młody zespół (po za Wosiem) i jeszcze nie raz pokarze na co go stać.
W każdym razie porażka z Amicą mimo wszystko była wliczona w koszty, gorzej, że za tydzień u siebie gramy najważniejszy mecz dla nas - kibiców w Wodzisławiu - z Górnikiem. Czarno to widzę, ale cóż... Trzeba wierzyć w swój zespół, tymbardziej, że tak jak napisałeś wielu tutaj młodych zawodników, którzy się dopiero uczą, lub zawodników mniej ogranych w lidze. Myślę, że potrzeba trochę czasu i podobnie jak na jesień w miarę upływu rundy będzie co raz lepiej.

) nie mając większego ogrania czy doświadczenia w ekstraklasie. Jednak to młody zespół (po za Wosiem) i jeszcze nie raz pokarze na co go stać.