02-22-2006, 08:06 PM
Wracajac do tematu to ja moge polecic jeszcze Simona & Garfunkela. Naprawde swietny duet folk rockowy. Szczegolnie polecam plytki: (kultowe juz) "Mrs Robinson" (soundtrack do filmu "Absolwent") - naprawde jedna z najlepszych plytek jakie kiedykolwiek slyszalem, "April Come She Will", "I am a Rock" oraz "The Sound of Silence". Proponuje takze zapoznanie się z tworczoscia wokalistki Joni Mitchell. Ma ona naprawde swietny oraz specyficzny wokal. Oczywiscie nie wszystkie plytki sa w stylu folk rockowym, wiec jesli jestes zainteresowany to polecam zapoznac sie z plytami z poczatkow jej kariery.
No i oczywiscie jak moglbym zapomniec o Crosby (znanego m.in z wystepow z w.w grupa The Byrds), Stills and Nash, czyli moim zdaniem najlepszej grupie folk rockowej razem z Jethro Tull. Wedlug mnie wszystkie plytki sa swietne, naprawde niezle od strony wokalnej, ale najbardziej do gustu przypadl mi chyba ich debiut z 1969 roku pt. "Crosby, Stills and Nash".
pozdrawiam
ZOMO
No i oczywiscie jak moglbym zapomniec o Crosby (znanego m.in z wystepow z w.w grupa The Byrds), Stills and Nash, czyli moim zdaniem najlepszej grupie folk rockowej razem z Jethro Tull. Wedlug mnie wszystkie plytki sa swietne, naprawde niezle od strony wokalnej, ale najbardziej do gustu przypadl mi chyba ich debiut z 1969 roku pt. "Crosby, Stills and Nash".
pozdrawiam
ZOMO