01-15-2006, 02:02 PM
Kamael napisał(a):No nie wiem, koleś zagrał kilka dobrych spotkań w pół roku i od razu został okrzyknięty wielkim talentem, odkryciem roku, dostał piłkarskiego oskara (na którego absolutnie nie zasłużył). Moim zdaniem były to opinie i wyróżnienia mocno na wyrost, ale może się mylę i jeszcze mnie ten piłkarz zaskoczy.
Byly, ale zawsze moze nastapic eksplozja talentu Smolinskiego, o co w przypadku Kowalskiego martwic sie raczej nie trzeba. Ten drugi zapewne bedzie pykal srednia pilke, niczym specjalnym sie w lidze nie wyrozniajac. A Smolinski to wielka niewiadoma.
Inna sprawa, ze ani Smolinski, ani Kowalski nie sa zawodnikami klasy Zganiacza. Optowalbym zatem za sprowadzeniem jakiegos bardziej doswiadczonego zawodnika na pozycje rozgrywajacego. Zaden z nich przeciez liderem zespolu nie bedzie.
Cytat:A co do Zjawińskiego też nie jestem pewien czy wypożyczenie ma sens. Również mamy utalentowanego 19-to latka - Tomasza Świerzyńskiego, który wyróżniał się w drużynie juniorów, później w rezerwach i teraz zostało przesunięty do pierwszego zespołu. Uważam, że lepiej dać szansę własnemu piłkarzowi, który zapewne umiejętnościami nie wiele sie różni od gracza Legii, pozwolić mu się rozwinąć, niż ogrywać zawodnika innemu klubowi, z czego my nie mielibyśmy w dalszej perspektywie żadnego zysku.
Eh, o faworyzowaniu zawodnikow z importu miast utalentowanych wychowankow, to ja akurat cos wiem. ;\ Ciekawe ile w Realu pogra sobie Soldado po przyjsciu Cassano.