12-31-2005, 02:32 PM
Z tarczą to chyba raczej kwestia gustu, nie widze tego jako błędu. Żeby zrozumieć o co mi chodziło trza spojrzeć na budowę tarczy jako realnego przedmiotu. Nie wiem jak są wykonywane takie tarcze (pomagałem kiedys kilka robić, ale były zupełnie innego typu). Wygląda identycznie jak te, które robili Normanowie (jest okrągła i ma umbo [czy umbe? Nie wiem jak to się odmienia ;P]), ale koleś z pewnością wikingiem nei jest
Na pewno jest drewniana, a drewno jest pokryte jakimś barwnikiem. Po uderzeniu ostrego przedmiotu w tarczę te rozcina warstwę farby i nadcina drewno odsłaniając je tym samym. Chodzi mi o to że widziałbym drewno widziane na rozcięciach duzo jaśniejsze (to u ciebie jest wręcz czarne)
Co do trawy â fajny patent, malowanie pędzelkA
Na pewno jest drewniana, a drewno jest pokryte jakimś barwnikiem. Po uderzeniu ostrego przedmiotu w tarczę te rozcina warstwę farby i nadcina drewno odsłaniając je tym samym. Chodzi mi o to że widziałbym drewno widziane na rozcięciach duzo jaśniejsze (to u ciebie jest wręcz czarne) Co do trawy â fajny patent, malowanie pędzelkA
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]