09-03-2004, 07:50 PM
Nightal napisał(a):Niecierpię gdy kapela odwraca uwage ludzi od nieumiejetnego posługiwania sie instrumentami za pomocą tandetnej, śmiesznej i jednocześnie nieorginalnej scenerii.
Uważasz, że Gorgoroth nieumiejętnie posługuje się instrumentami? Odsyłam w takim razie do płyty 'Incipit Satan' w ich wykonaniu. Naprawdę świetna wykonanie.
Ja osobiście do tego co sobie na scenie urządzili nic nie mam - ich wybór. Chcieli nagrać sobie pożądny materiał do wydania krążka DVD. To, że akuratnie chcieli aby tak wyglądał to jest indywidualny wybór każdego zespołu. Trudno też wymagać od zespołu black metalowego kolorowych światełek i zwiewnych ciuszków podczas koncertów, a w szczególnośći występów, które mają później być wydane oficjalnie na DVD.
Ghaal w wywiadzie po koncercie powiedział: 'Nie myślałem, że możemy kogokolwiek obrazić. Graliśmy koncert dla własnej publiczności. Może niektórzy ludzie mieli prawo poczuć się obrażeni, odebrać to w ten sposób, ale to nie dla nich był ten koncert. Graliśmy i nagrywaliśmy tylko i wyłącznie dla siebie i naszej publiczności.' (źródło: rockmetal.pl 13.02.2004r.)
Chyba to wszystkie niejasności dotyczące ich twórczości (również na scenie) wyjaśnia.
Skippyâ˘
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
all rights reserved
"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."