11-13-2005, 07:20 PM
Jałokim napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Bzduraw twoim mniemaniu
Cytat:jakiej skali,o czym ty pieprzysz? Menel to cos pomiedzy człowiekiem a głupim zwierzęciem ledwo reagujacym na bodzce zewnetrzne,obiekt anty-wartościowy,kill.no właśnie.. mierzysz menela swoją miarą, a menel dla menela nie menel ()
Cytat:Cytat:co do mojego zdania na temat wiary to jest ona w każdej religii formą uporządkowania świata. Człowiek musi sobei szufladkować pewne sprawy by zrozumieć to na co się składają, a tę funkcie właśnie wiara najlepiej spełnia. Daje odpowiedzi na trudne pytania
Co za brednie,rotfl! Wiara moze co najwyzej zmniejszyc lęk egzystencjalny a nie ilosc zagadek swiata.Prowadzi to w koncu do wytworzenia sie w człowieku swoistego synkretyzmu- jego czesc emocjonalna uspokaja się dzieki tym ,,niby" wyjasnieniom(co sprawia wrazenie ,iz wiara ,,wszystko wyjasnila"),przy czym rozum tak naprawde jeszcze bardziej pomnaza watpliwości i pytania - do istniejacych wczesniej, trapiacych kwestii o nature bytu i ludzkiego poznania,
dochodzą te majace charakter teologiczny(skad wział sie Bóg, ,,a jak to mozliwe ,ze..."itd.).
celowo urwałeś cytat... W sumie to tylko nieświadomie potwierdziłeś mój pogląd
Cytat:Dopóki na swiecie bedzie wiecej takich lewackich materialistow jak ty,niz wartosciowych jednostek, misja kazdej wiary skonczy sie niepowodzeniem.
gdyby na świecie było więcej takich lewackich materialistów jak ja wiara byłaby bajką o księżniczkach i smokach opowiadana na dobranoc, bądź podkładami do ksiązęk i gier dla kolejnych chłopczyków opętanych RPG
ROTFL! Co za kretyn! Wracaj do parku chlać najtańsze wino ,szczylu. Spróbujesz tylko dokonac potem dewastacji cudzego mienia to wyrwe ci jaja.
![[Obrazek: f433e6e70962e617.jpg]](http://images39.fotosik.pl/274/f433e6e70962e617.jpg)
Czas przeorania to czas oczyszczenia

)