10-08-2005, 10:26 AM
KubusPuchatek napisał(a):Poprostu ich muzyka stała sie dla mnie nudna . Połowa płyt to takie powolne , monotonne , mozolne piosenki (oczywiście tak jest teraz w moim odczuciu ).Nie wiem, dla mnie w tym przypadku to jest zaleta ;D. Ja powera od PF nie oczekuję, w ich muzyce atmosfera ma właśnie być budowana przez takie spokojne utwory.
Brakuje mi w ich muzyce powera , ktore ma np. Led Zeppelin , AC/DC , Budgie itd. Dlatego jeżeli mam do wyboru do przesluchania plyte np. "The Wall" i "Never Turn Youre Back On A Friend" (Budgie) to poprostu dlugo sie nie zastanawiam co wybrac. Zwyczajnie ich muzyka mnie przestala ciekawic.
Nasze spojrzenie na sprawę troche się różni, bo ja nigdy za LZ, czy Deep Purple szczególnie nie przepadałem. Pink Floyd do mnie trafia idealnie, do dwóch wymienionych zespoły nigdy nie mogłem się przekonać (szczególnie do DP) - choć oczywiście mam świadomość jaki wkład mają w historię rocka...
Hehehe, ale ta różnica między nami (ja wielbiący PF, Ty LZ) od dawna jest widoczna, co oczywiście jedynie powoduje, że dyskusje na ten temat mogą być tylko ciekawsze ; ).