09-28-2005, 05:14 PM
Nightal napisał(a):Bo ich biblia ma niewiele wspólnego z prawdziwym pismem świętym. A jak oni jeszcze zaczną Ci czytać zdania wyrwane z kontekstu to już wogle
No nie wiem, przyznam się, że nie znam Biblii "według Katolików", ale kiedyś sobie od kogoś pożyczę i je porównam. Tylko, że oni (Świadkowie) traktują swoją Biblię jako słuszną i prawdziwą i na jej prawdziwość mają dowody. Tak samo Katolicy itd. Z resztą ja sie nie znam
A tak poza tym, to wiecie może, czy w czasach Chrystusa ludzi wieszano na krzyżach, czy na palach?? Mi się zawsze zdawało, ze na krzyżach, no ale one mówiły coś o palach, tzn. już tego takie do końca nie były pewne, to znaczy nie miały akurat dowodów itd. (A nie chce mi się sprawdzać
)
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "