08-27-2005, 01:56 PM
Nie wiem, czy te zespoły, są znane, czy nie (Już dwa razy się kiedyś pomyliłam), ale nie widzę potrzeby zakładania o nich osobnego tematu:
Orphanage- metal gotycki, czasem z jakimiś tam elementami detah'u, trochę symfoniczny. Żeński wokal i męski- zazwyczaj growl, czasem (właściwie bardzo czasem
) się trafi trochę normalnego, trochę churów. Najlepsza płyta moim zdaniem- By Time Alone.
Strona zespołu- http://www.orphanage.nl
Arcana- dark wave, męskie i żeńskie wokale, chórki itd. Fajnie się słucha przed snem
Płyt wszystkich nie znam, ale ciekawe są The Last Embrace i Central De Procella
Flowing Tears- znam tylko dwa albumy- Jade i Serpentine- oba ciekawe, chociaż czasem mogą być trochę nudne, za mało (moim zdaniem) urozmaiceń, ale tak poza tym to fajnie się słucha, taki metal gotycki, chociaż czasem mam wrażenie, że za bardzo gotycki nie jest... Z resztą ja się nie znam
Jak mi się coś ciekawego jeszcze przypomni to napisze
Orphanage- metal gotycki, czasem z jakimiś tam elementami detah'u, trochę symfoniczny. Żeński wokal i męski- zazwyczaj growl, czasem (właściwie bardzo czasem
) się trafi trochę normalnego, trochę churów. Najlepsza płyta moim zdaniem- By Time Alone.Strona zespołu- http://www.orphanage.nl
Arcana- dark wave, męskie i żeńskie wokale, chórki itd. Fajnie się słucha przed snem
Płyt wszystkich nie znam, ale ciekawe są The Last Embrace i Central De ProcellaFlowing Tears- znam tylko dwa albumy- Jade i Serpentine- oba ciekawe, chociaż czasem mogą być trochę nudne, za mało (moim zdaniem) urozmaiceń, ale tak poza tym to fajnie się słucha, taki metal gotycki, chociaż czasem mam wrażenie, że za bardzo gotycki nie jest... Z resztą ja się nie znam
Jak mi się coś ciekawego jeszcze przypomni to napisze
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "