08-25-2005, 03:06 PM
Poltergeist napisał(a):ladne
Jakimi farbami malujesz ? bo ja kiedys probowalem plakatowkami i jedyne co stworzylem to mokra plama :/
Zeby nie bylo : tutaj macie portret jacka sparrowa , mojego autorstwa :
http://glowka3000.fm.interia.pl/jacksparrow-small.JPG
wale zawsze plakatami
Są tanie a to co ludzie w nich nazywają "wadami" przy pewnej ich znajomości da się wykorzystać na swoją korzysć. Chyba największy problem jaki ludzie plakatówkom wypominają, to fakt, że plamy nanoszone na obraz zmieniają swoja barwę wraz z wysychaniem. Trzeba sie pobawić troche plakatówką żeby umieć to wyczuć, przewidzieć zmiany. Oleje są dużo łatwiejsze, bo kolor jaki nałożysz pozostaje bez większych zmian taki jakim go stworzyłeś, ale przy tym wiadomo że olejne są o wiele droższe w eksploatacji 
Co do twojego rysunku to nie kojarze tego gostka więc nie stwierdze podobieństwa, ale jednego się przyczepie: nienawidze rozmazywania ołówka
Jak najbardziej to nei jest wadą, bo chyba leży w kwestii gustu. Ja wole kiedy kreska sama soba tworzy kształty ale i tak widać że możliwosci masz.Na pewno rysowałeś ze zdjęcia i przypuszczam że twarz była na czarnym tle przez co jej zacieniony brzeg (ten po lewej stronie rysunku) zanikał w tej czerni, bo po prawej stronie znacznie uwydatniłeś mu kość policzkową, a lewa krawędź twarzy jest praktycznie płaska. Twarz nigdy nei jest symetryczna, ale aż takich różnic nie ma ;P

Samouk jesteś?
avatar to część siakiejś twojej pracki? mozęsz ją pokazać? wygląda ciekawie
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]