07-30-2005, 06:25 PM
Film to moje życie ... Dla mnie najlepszymi w tej dziedzinie są Kusturica, Almodowar, Linch,Coppola no i Allen. Uwiodła mnie gra Pacina (oczywiście "The Godfather", "Dog Day Afternoon", "...And Justice For All", "Scarface", "Scent Of A Woman", Carlito's Way"), no i oczywiście Depp'a (ulubione filmy z nim: "Arizona Dream", "The Man Who Cried", "What's eating Gilbert Grappe", "Blow", "Donnie Brasco"; tu grał te Pacino, "Marzyciel", "Don Juan DeMarco", "Chocolat", "Cry-baby","Edward Scissorhands", "Piraci z Karaibów").
Jestem fanką horrorów (najlepsze w/g mnie: "Dracula", "Koszmar z ul...", "Hrankenstein" w reżys. Cenneta Branath'a ). Może niepowinnam tego pisać, bo zostane przez wiele osób zjechana, ale moim ul. filmem jest "Inerview wit the vampire" (w/g mnie książka jest lepsza pod względem treści). Pozatym "Jej wysokość Afrodyta", "Słodki drań", "Celebrity", "Tajemnica morderstwa na Manhattanie", "Mężowie i żony", "Zbrodnie i wykroczenia", "Złote czasy radia", no i fenomenalny "Manhattan" Woody'ego Allena, "Porozmawiaj z nią", "Wszystko o mojej matce", "Drżące ciało", "Kwiat mego sekretu", "Kika" Almodowara,"Pulp Fiction" Tarantino, "Dzień pruby" z E.Hawk'iem i Denzelem Woshingtonem, "Spaleni słońcem" Mihałkowa, - to jeśli chodzi o kiono zagraniczne....
...troszkę
miech1: się rozpisałam... lepiej już przerwę , bo wyjdzie z tego niezły felietonik :rad2:
pozdrawiam, Sabelle
Jestem fanką horrorów (najlepsze w/g mnie: "Dracula", "Koszmar z ul...", "Hrankenstein" w reżys. Cenneta Branath'a ). Może niepowinnam tego pisać, bo zostane przez wiele osób zjechana, ale moim ul. filmem jest "Inerview wit the vampire" (w/g mnie książka jest lepsza pod względem treści). Pozatym "Jej wysokość Afrodyta", "Słodki drań", "Celebrity", "Tajemnica morderstwa na Manhattanie", "Mężowie i żony", "Zbrodnie i wykroczenia", "Złote czasy radia", no i fenomenalny "Manhattan" Woody'ego Allena, "Porozmawiaj z nią", "Wszystko o mojej matce", "Drżące ciało", "Kwiat mego sekretu", "Kika" Almodowara,"Pulp Fiction" Tarantino, "Dzień pruby" z E.Hawk'iem i Denzelem Woshingtonem, "Spaleni słońcem" Mihałkowa, - to jeśli chodzi o kiono zagraniczne....
...troszkę
miech1: się rozpisałam... lepiej już przerwę , bo wyjdzie z tego niezły felietonik :rad2:pozdrawiam, Sabelle
...carpe noctem...
"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński
"Psychopatia oznacza dosłownie 'cierpienie duszy'. W dosłownym
sensie tego słowa każdy człowiek jest psychopatą, bo nie ma
człowieka, który by w swym życiu nie cierpiał."
Antoni Kępiński