07-25-2005, 10:07 AM
Miriam napisał(a):Co nie będzie pewnie niespodzianką, ja też te utwory lubię najbardziejKamael napisał(a):A jeszcze wracając do Kultu... Mam teraz okazję posłuchać sobie płyty "Kult" - pierwszej w ich dyskografii, wydanej w 1986 roku. Wcześniej jej nie znałem, a myślę, że był to wielki błąd. 12 utworów, w tym cover "House Of The Rising Sun" Animalsów. Oczywiście genialne teksty, świetna muzyka. Polecam.
Na szczęście nadrobiłeś zaległości ;D BTW: to jedna z moich ulubionych płyt KULTu, jeśli chodzi o utwory... Najbardziej lubię: "Wspaniałą nowinę", "Krew Boga", "Posłuchaj, to do Ciebie", "Konsumenta" i "Religię wielkiego Babilonu". Cover Animalsów też niczego sobie.
. Świetna płytka jest w całości, ale te jakoś się wybijają, a i teksty w nich pierwszej klasy.Trwa dalsze nadrabianie zaleglości (zbliżam się do końca) - leci właśnie po raz kolejny płyta "Your Eyes" i oczywiście bardzo mi się podoba, bo jak mogłoby być inaczej ;]. Typowy, trzymający klasę album Kultu. Jak narazie chyba najbardziej do gustu przypadł mi utwór "Czterej Głupcy".