12-29-2007, 12:59 PM
Cytat:No proszę, po raz kolejny kmiotku dałeś popis, jak niewyobrażalnie jesteś tępy. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że na każdym kroku próbujesz się popisać, jaki to nie jesteś obeznany w sprawach wszelakich, co czyni Twą postać jeszcze bardziej żałosną. Chyba znalazłem sobie nowe hobby, będę Ci udowadniał Twą bezgraniczną tępotę i prostactwo, komentując co tylko się da Twego autorstwa. Ot tak, dla zabawy. Aczkolwiek zważywszy na rozmiary Twego upośledzenia umysłowego, już teraz wiem, że nie będzie to łatwe. Wszak żeby pojąć własne ograniczenie posiadać przecie trzeba jakiś tam iloraz inteligencji...
Ty nie rozumiesz. Ty tutaj jesteś skończonym błaznem,który ciągle się popisuje(tak wiem,miarka) i z ciebie tutaj wszyscy kręcą bęke. Zresztą nie wiem co mam powiedzieć o kolesiu,który uważa,że Rousseau miał coś wspólnego z anarcho-kapitalizmem czy choćby z klasycznym liberalizmem.
Zresztą na potwierdzenie:
Cytat:Dobra poczytałeś se synek Woltera, Rousseau czy Adama Smitha fajnie, teraz należałoby się zapoznać się z tym jak to wyglądało w praktyce. W tym celu polecam Pierre'a Gaxotte'a "Rewolucja francuska", bo jesteś podobnie nawinym frajerem jak jej twórcy.
http://forum.rockmetalshop.pl/viewtopic....c&start=45
Nieźle.
1. Adam Smith - etatysta,jako zwolennik laboratystycznej teorii wartości razem z Davidem Ricardo zainspirował Marksa.
2.Wolter - zachwycał się ogromnym bogactwem wersalu. Twierdził,że zmuszanie obywateli do niewolniczej pracy przy jego budowie i ogromne podatki nie obciążą społeczeństwa a tylko przyczynią się do zwiększenia obrotu pieniądza.
Jean-Baptiste Say(jeden z najważniejszych klasycznych liberałów) za Robertem Hamitonem krytykował ten pogląd przyrównując go do oświadczenia złodzieja złożonego okradzionemu przez siebie kupcowi: Użyję pieniędzy, które ci ukradłem na zakup towarów, które wyprodukujesz. Na co więc narzekasz. Czy nie odzyskasz z powrotem swoich pieniędzy, a ponadto, czy to nie pobudzi produkcji w twoim przedsiębiorstwie? O głupocie tego doświadczenia dowiesz się z "metafory zbitej szyby" Bastiata,może zrozumiesz,ze i Wolter miał z liberalizmem tyle wspólnego co Rene z damą.
Co do Rousseau - on też padł pod młotem krytyki Misesa podczas jego wykładów w Argentynie,nie chce mi się cytować.
Jeszcze o rewolucji francuskiej - jeśli ówczesna polityka inflacyjna i wprowadzanie cen maksymalnych na produkty żywnościowe to coś związanego z naszymi poglądami to Doda gra jazz.
Widzisz? To ty nie znasz i nie rozumiesz poglądów ludzi,których krytykujesz. Jesteś śmieciem,musisz brodząc w morzu swoich kompleksów wyszukiwać na forach internetowych głupszych od siebie żeby sie dowartościować. Niestety tym razem trafiłeś na kogoś dużo mądrzejszego.Ostatni raz się do Ciebie odezwałem,nie będę reagować na twoje przyszłe prowokacje.