07-03-2005, 12:17 PM
Kamael napisał(a):A mówiąc szczerze zaskoczyłaś mnie, bo "Almost A Dance" sam jeszcze nigdzie nie spotkałem i nie znam... Kiedyś myślałem o tym albumie, ale później jakoś wyleciało mi z głowy. Muszę sprawdzić czy to czasem nie coś z epoki "Always", bo wtedy brak Anneke rzeczywiście byłby uzasadniony, bo na tym albumie był wokal męski (ciągle nie mogę się przyzwyczaić i jakoś mnie to razi).
W każdym razie "Sleepy Buildings" kupić powinnaś - chociażby dla tej akustycznej wersji "Saturnine" - tutaj widzę znów się zgadzamy - jeden z piękniejszych utworów TG.
Co do gustu muzycznego - ja z każdym postem się przekonuje, że mamy bardzo podobny (tutaj jak zwykle mamy długą wymianę zdań nie przerywaną przez nikogo), oprócz Archive muszę jeszcze coś od Ciebie "przejąć" : ).
"Almost A Dance" to bodaj druga płyta w dorobku TG. Udziela się na niej niejaka Martine Van Loon, dlatego narazie powstrzymam się z kupnem tego albumu i zacznę zbierać fundusze na "Sleepy Buildings". Wracając do gustu muzycznego - napisałam Ci na gg kilka propozycji wykonawców, mam nadzieję, że przypadną Ci do gustu ;]
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle
roger waters