08-14-2004, 12:24 AM
ostatnio wzięło mnie na myślenie (co się rzadko zdaża w tych czasach
) i zaczęłem porównywać muzykę do sztuki obrazkowej (malarstwa
). generalnie jak słucham jakąś piosenke to próbuje ją sobie wyobrazić, wiadomo jak np. będzie wyglądał utwór-epopeja powyżej 20min, który tworzy niepowtarzalny klimat i przenosi słuchacza w czasy antyczne, wojenne (kto zgadnie o jaką piosenke mi chodzi dlatego piwo ode mnie
) to wyobrażam sobie np. wielki obraz jakieś bitwy (w stylu Moniuszki ) jakie Wy byście utwory porównywali do obrazów i co widzicie słuchając je ?
i second question, skoro istneije coś takiego jak muzyka komercyjna, to czy istnieje coś takiego jak malarstwo komercyjne ? jak mógłby wyglądać obraz piosenki np. takiej Britnej ?
btw. niewiedziałem dokładnie gdzie w jakie forum ten post walnąć, tu mi się wydawał odpowiedni ale jak ktoś go chcę przenosić to śmiało
) i zaczęłem porównywać muzykę do sztuki obrazkowej (malarstwa
). generalnie jak słucham jakąś piosenke to próbuje ją sobie wyobrazić, wiadomo jak np. będzie wyglądał utwór-epopeja powyżej 20min, który tworzy niepowtarzalny klimat i przenosi słuchacza w czasy antyczne, wojenne (kto zgadnie o jaką piosenke mi chodzi dlatego piwo ode mnie
) to wyobrażam sobie np. wielki obraz jakieś bitwy (w stylu Moniuszki ) jakie Wy byście utwory porównywali do obrazów i co widzicie słuchając je ?i second question, skoro istneije coś takiego jak muzyka komercyjna, to czy istnieje coś takiego jak malarstwo komercyjne ? jak mógłby wyglądać obraz piosenki np. takiej Britnej ?
btw. niewiedziałem dokładnie gdzie w jakie forum ten post walnąć, tu mi się wydawał odpowiedni ale jak ktoś go chcę przenosić to śmiało
We shall live forever and cast out those less divine
Gods we will be - rulers of the sea - in our Grand Design
na czas nieokreślony log out...
Gods we will be - rulers of the sea - in our Grand Design
na czas nieokreślony log out...