05-24-2005, 10:35 AM
Zespolu tego slucham od dawna ale dopiero teraz mialem okazje ogladnac "Sex pistols - wscieklosc i brud". Moim skromnym jest to film niesamowity bo ukazujacy zarowno historie zespolu jak i zycie prywatne jego czlonkow.
Rzecza, ktora najbardziej mnie ucieszyla byly wypowiedzi muzykow [ milo jest 'zobaczyc' i uslyszec legende na zywo ].
Wiele osob zastanawialo sie dlaczego twarze pistolsow pograzone byly w cieniu ?? Mysle, ze odpowiedz jest prosta. "... Są to po poprostu twarze dojrzałych, starzejących się ludzi. Ich zderzenie z wizerunkami z lat 70. byłoby rozbiciem iluzji, podejrzanej "nieśmiertelności"..."
[ Tekst w cudzyslowie zaczerpniety ze strony Onetu - linka daje na samym dole ]
Film obfitowal w wiele sytuacji powaznych [ problem Sida z prochami ] jak i smiesznych [ Sid zasypia podczas wywiadu, wywiad z SP w telewizji - chlopaki mialy niezly ubaw]
Ogolnie rzecz biorac caly film cholernie mi sie podobal [ zeby nie powiedziec, ze byl zajebisty ]. Moim zdaniem jest to obowiazkowa pozycja w zbiorach kazdego fana Pistolsow. Ja bym porownal te produkcje do encyklopedii tego zespolu. Goraco polecam tym, ktorzy nie mieli przyjemnosci ogladac ...
P.S - http://film.onet.pl/7327,7249,1,recenzje.html
Rzecza, ktora najbardziej mnie ucieszyla byly wypowiedzi muzykow [ milo jest 'zobaczyc' i uslyszec legende na zywo ].
Wiele osob zastanawialo sie dlaczego twarze pistolsow pograzone byly w cieniu ?? Mysle, ze odpowiedz jest prosta. "... Są to po poprostu twarze dojrzałych, starzejących się ludzi. Ich zderzenie z wizerunkami z lat 70. byłoby rozbiciem iluzji, podejrzanej "nieśmiertelności"..."
[ Tekst w cudzyslowie zaczerpniety ze strony Onetu - linka daje na samym dole ]
Film obfitowal w wiele sytuacji powaznych [ problem Sida z prochami ] jak i smiesznych [ Sid zasypia podczas wywiadu, wywiad z SP w telewizji - chlopaki mialy niezly ubaw]
Ogolnie rzecz biorac caly film cholernie mi sie podobal [ zeby nie powiedziec, ze byl zajebisty ]. Moim zdaniem jest to obowiazkowa pozycja w zbiorach kazdego fana Pistolsow. Ja bym porownal te produkcje do encyklopedii tego zespolu. Goraco polecam tym, ktorzy nie mieli przyjemnosci ogladac ...
P.S - http://film.onet.pl/7327,7249,1,recenzje.html
The final page is written in the books of history
as man unleashed his deadly bombs and sent troops overseas
to fight a war which can't be won and kills the human race
a show of greed and ignorance, man's quest for dominance ...
as man unleashed his deadly bombs and sent troops overseas
to fight a war which can't be won and kills the human race
a show of greed and ignorance, man's quest for dominance ...