11-10-2005, 11:41 PM
tak jak pisałem - kapel grajacych na podobnym poziomie nie znam, natomisat znam kilka polskich kapel grajacych folk-panka, ale czy są warte polecenia..
hock: zależy od gustu. Juz kope lat ich nie słyszałem bo mi kieszonka w magnetofonie zdechła, a wiekszosć starych brudnych kawałków mam (to "mam" czasem dziwnie brzmi.. zwłaszcza gdy pożyczam i znikają
) na kasetach
Pamietam taką kapelkę jak TEONS. Fajnie tam kolo na akordeonie pocinał, a i fletem gęsto dmuchali. Nie wiem czy by mi się treaz to nadal podobało. Z kapel o których zapewne słyszałeś to Aliansi, Leniwiec (nie polecam
), w Bladych Lokach bardzo często sie folkowe motywy przewracają skromnie.
Musiałbym przejrzeć swój zbiór kaset żeby kapele se przypomnieć
hock: zależy od gustu. Juz kope lat ich nie słyszałem bo mi kieszonka w magnetofonie zdechła, a wiekszosć starych brudnych kawałków mam (to "mam" czasem dziwnie brzmi.. zwłaszcza gdy pożyczam i znikają
) na kasetach
Pamietam taką kapelkę jak TEONS. Fajnie tam kolo na akordeonie pocinał, a i fletem gęsto dmuchali. Nie wiem czy by mi się treaz to nadal podobało. Z kapel o których zapewne słyszałeś to Aliansi, Leniwiec (nie polecam
), w Bladych Lokach bardzo często sie folkowe motywy przewracają skromnie.Musiałbym przejrzeć swój zbiór kaset żeby kapele se przypomnieć
[inwizobol mołd]Jam jest siewcą uśmiechów, a mordy smutne mem gruntem ornym, na którem krzak bananowca owocem nie skąpi[/inwizobol mołd]