03-06-2005, 12:44 AM
Jak mawiał Qiu Gonn Jin do swojego padawan Obi Wana Kenobiego " nie rozmyślaj o przyszłości , skup się na tu i teraz " wady i zalety życia wszyscy znamy, większość samobójców odbiera sobie życie pod wpływem emocji, chwilowego napięcią, załamania itp. wtedy człowiek nie myśli, co będzie za 10 lat czy da rade czy nie, tylko działa... wiadomo z jakim skutkiem, a w żuciu piękne są tylko chwile dla których jedni żyja i ich szukają inni nie, bo ich nie znalezli i nie mają nadziei na to, życie nie jest szczęśliwe bo każde szczęście się kończy i pozostaję smutek i uczucie straty które frustruje, więc życie jest udręką, czy warto żyć dla tych chwil ??? ja nie wiem, bo w tej chwili jest mi to obojętne i tkwie w apatii i nie wierze, że cokolwiek w stanie jest zmienić mój los, nie potrafię żyć inaczej bo po prostu nie wyobrażam sobie innego życia... nie bójcie się samobójstwa nie popełnie bo boje się śmierći, choć w pewnym sensie już tam jestem bo jak ktoś kiedyś powiedział " apatia to śmierć "... dlatego ja nadal obstaje, że życie jako życie nie ma sensu