02-18-2005, 06:43 PM
ExtremeAgression napisał(a):nie, teraz to ty mieszasz - podsumowalem nacjonalizm.
podsumowales szowinizm, ale jestes zbyt tepy i wyprany przez lewacki belkot, by wiedziec, ze nacjonalizm to inaczej aktywny patriotyzm, a szowinizm, to wywyzszanie swoich niefalsyfikowalnych racji ponad niefalsyfikowalne racje drugiego podmiotu.
Cytat:był i jest, ale czy bedzie to pokaze przyszlość - może ludzie zrozumieja kiedys jego totalny bezsens :/
niestety, jedni sa za glupi, by zrozumiec, ze jednosc narodowa daje narodom bogactwo i dobrobyt, drudzy sa za glupi, by zrozumiec, ze sama jednosc narodowa do tego czasem nie wystarcza

Cytat:po co mi ta czystość rasy ? co z niej mam ?
ekhm, przede wszystkim zdrowe i ładnie wygladajace potomstwo. Nie wiem czy jest cos bardziej ohydnego, niz mieszaniec np. białego rasy alpejskiej z czarnym rasy austro-afrykańskiej, poza tym mieszaniec zawsze ma nizsze IQ niz rodzic rasy z wyzszym IQ (czyli np. bialej), tak wiec mieszanie ras i odmian jest po prostu stopniowym obniżaniem średniego IQ w społeczeństwie. Mówię tu o statystyce, a nie o stałej regule, to tak btw
Cytat: nie robi mi to róznicy czy okradajacy mnie polityk jest czarny czy biały, nie obchodzi mnie pochodzenie kasjera w tesco...
przeprowadz sie do murzynskiej dzielnicy, pomieszkaj jakies 5 lat, zobaczymy co wtedy powiesz
albo od razu odwiedz Detroit, wzglednie Johannesburg, tylko tradycyjnie nie zapomnij wczesniej ubezpieczyc sie na zycie i kupic trumny
Cytat:prosto - nie liczy sie kolor skóry człowieka czy jego nardowosć, liczy sie jego wnetrze.
wnetrze, czyli geny, kazda odmiana i rasa czlowieka ma ich inna kombinacje (roznica kolo 1%, ale zgodnie z zasada Pareto, odpowiada za znacznie wiecej niz 1% roznic miedzy osobnikami dwoch roznych odmian czy ras). Badan nad grupami rasowymi bylo sporo, najlepsze chyba przeprowadzil profesor kanadyjski, J. Phillipe Rushton, porownujac pod wzgledem ewolucyjnym trzy glowne odmiany ludzkie, stosujac metody statystyczne. Zawarl to w ksiazce "Race, Evolution, Behaviour" - poszukaj w necie
Ah, drobna uwaga - kolor skory nie determinuje calkowicie rasy - ciemnoskorzy Hindusi maja wiecej wspolnego z bialymi (kaukasoidami, europeidami), niz z czarnymi murzynami, a bialoskorzy laponoidzi w Europie ewolucyjnie sa wlasciwie pomiedzy europeidami a mongoloidami.